Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Zam Üstüne Zam! İşte Zamlı Tarifeler

Elektrik, doğalgaz zamlarının şokunu atlatamayan vatandaş; otoyol ve köprü geçiş ücretlerine, YHT ve banliyö tren biletlerine, posta ücretlerine gelen zamlarla sarsıldı.

8 Ekim 2019 Saat: 02:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.907 kez okunmuştur

Zam Üstüne Zam! İşte Zamlı Tarifeler
Zam Üstüne Zam! İşte Zamlı Tarifeler

Otoyol, tren ve posta ücretlerine yapılan yüzde 20’lik zam vatandaşın bütçesinde yeni bir delik oluşturacak. Artan otoyol ücretlerinin ardından otobüs firmaları da hiç kuşku yok ki, fiyatlarında yeni bir ayarlama yapacak.

İSTANBUL’A GİDİŞ

Özel otomobille İstanbul’a gidiş daha da pahalandı. Son zamla İzmit Batı’dan çıkıp İstanbul’a giden bir otomobil sürücüsü otoyol Çamlıca çıkışı için 6 TL, köprü geçişi için 10,5 TL ödeyecek. Gün aşırı değişen benzin fiyatları da eklendiğinde yolculukların artık cebi daha fazla yoracağı da ortada.

ANKARA VE İZMİR YÖNÜ

İzmit Doğu’dan otoyola giren ve Ankara’ya giden bir otomobil sürücüsü, Akıncı çıkışında yeni zamla 25,75 TL ödeyecek. İzmir’e gidiş ise, otoyolun işletmesi özel şirketin olduğu için daha pahalı. Altınova-Bursa Kuzey arası 33,50 TL, Bursa Batı-İzmir arası da 119,75 TL ücret alınıyor. İzmir için otoyol ücreti 150 TL’yi aşıyor.

YHT ANKARA 79,50 TL

TCDD’nin bilet tarifesi de dünden geçerli olmak üzere yüzde 20 zamlandı. İzmit-Ankara arası YHT yolculuğu 66 TL’den 79,50 TL’ye yükseldi. Eskişehir’e gidecekler de 43,50 TL yerine artık 52,50 TL ödeyecek. YHT ile İstanbul Pendik veya Söğütlüçeşme’ye 19,50 TL, Halkalı’ya ise 26,50 TL’ye gidilecek.

BANLİYÖ HATLARI

Tren zammı banliyö hatlarına da küçük oranda yansıdı. İzmit-İstanbul banliyö hattı ücreti 11 TL’den 11.50 TL’ye, İzmit-Adapazarı hattı ücreti de 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Tren biletlerinde 65 yaş üstü vatandaşlara yüzde 50 indirim, 26 yaş altı gençlere ise yüzde 15 indirim devam ediyor.

YENİ OTOYOL ÜCRETLERİ

(Otomobil) İzmit Doğu girişi

Sapanca     3,25 TL

Adapazarı  4,25 TL

Düzce OSB 7,50 TL

Bolu           21,75 TL

Ankara       25,75 TL

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑