Kocaeli Büyükşehir Meclisi, Kandıra Babaköy’deki 17.007 metrekarelik ormanlık alanın dolgu işlemi için belediyeye devrini görüştü. CHP’liler, alanın tarım ve orman sınırlarında olması nedeniyle şerh oyu kullandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclise Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlık etti ve toplantıda toplam 129 gündem maddesi görüşüldü.
Kandıra Babaköy Mahallesi Gündeme Geldi
Toplantının en tartışmalı maddelerinden biri Kandıra Babaköy Mahallesi ile ilgiliydi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun teklifi doğrultusunda, 17.007,57 metrekarelik ormanlık alanın “Rehabiliteye Hazırlık Maksatlı Dolgu” işlemi için Kandıra Belediyesi’ne devredilmesi gündeme alındı.
CHP’li Meclis Üyeleri Şerh Koydu
Teklife CHP’li meclis üyeleri şerh koydu. Gerekçe olarak, söz konusu alanın tarım arazisi sınırları içinde yer alması ve ormanlık alan kapsamında bulunması gösterildi. CHP’liler, dolgu işleminin çevresel ve tarımsal açıdan sakıncalı olduğunu belirterek itirazlarını dile getirdi.
Kandıra’da Çevre ve Tarım Tartışması Başlıyor
Kararın, Kandıra’da çevre ve tarım alanlarıyla ilgili tartışmaları artırması bekleniyor. CHP grubunun itirazlarına rağmen Plan ve Bütçe Komisyonu’nun teklifi meclis gündeminde kabul edildi ve süreç resmen başlatılmış oldu.