Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Yusufça’da mezarlık mevlidi

Kandıra Yusufça Köy Muhtarlığı bu yıl köylerinde geleneksel mezarlık mevlidi başlattı. İlkini gerçekleştiren Yusufça köy halkı havanın yağışlı olması nedeniyle mezarlık mevlidine köy caminde yaptı.

4 Haziran 2013 Saat: 20:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.472 kez okunmuştur

Yusufça’da mezarlık mevlidi
Yusufça’da mezarlık mevlidi
Kandıra’nın bilindiği gibi 96 muhtarlığı 222 mahallesi bulunuyor. Bu köy ve mahallelerin büyük bir kısmında halk bir araya gelebilmek için köy muhtarlıkları ve dernekler tarafından değişik etkinlikler düzenleniyor. Kandıra köylerinin büyük bir kısmı göç verdiğinden bu etkinlikler sayesinde tüm gurbetçiler ve köy halkının bir araya gelmesi sağlanıyor. Bu etkinlikler hıdrellez, mezarlık mevlitleri gibi farklı etkinlikler adı altında Kandıra’nın çeşitli köylerinde yapılıyor.
MEZARLIKTA YAPILACAK Yusufça Köy Muhtarlığı bu yıl mezarlık mevlidi yaparak bu etkinliklerde yer aldı. Geleneksel olarak yapılacak mezarlık mevlidinin ilki yağmurun azizliğine uğradı. Yusufça’da yapılacak mezarlık mevlidi bu yıl cami de yapılsa da 2014 Haziran ayının üçüncü haftası Pazar günü mezarlıkta yapılması hedefleniyor. Bu şekilde tüm uzaktan ve yakından gelen halk kabristanda yakınları için bol bol dua edecek. Yemek ikramlarının ardından mevlit-i şerif okunarak merhumların en az senede bir kez bu şekilde ruhları şad olacak.
DUYGU DOLU ANLAR Yusufça Köy Camii’nde yapılan mezarlık mevlidine imam hatiplerin birbirinden güzel okudukları Kur’an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Mevlüt sonrası yemek ikramının ardından program sona ererken emeği geçen herkese davetliler teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑