Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Yusuf Battal; “Erdoğan’ın yenilmezlik unvanını yendik”

İYİ Parti Kandıra İlçe Başkanı Yusuf Battal, “Millet İttifakı olarak Erdoğan’ın yenilmezlik unvanını yendik. Bu şu demektir ki ikinci turda baskıcı rejim bitecek, inşallah Millet İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanacaktır” dedi.

17 Mayıs 2023 Saat: 18:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.928 kez okunmuştur

Yusuf Battal; “Erdoğan’ın yenilmezlik unvanını yendik”
Yusuf Battal; “Erdoğan’ın yenilmezlik unvanını yendik”

İYİ Parti Kandıra İlçe Başkanı Yusuf Battal, 14 Mayıs seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdi. İYİ Parti’nin Kandıra’da 3 bin 518 oy alarak Kandıra’da 4’ncü parti konumunda olmasının nedenlerini anlatan Battal, “Tabi ki hedeflediğimiz oy oranına ulaşamadık. Bunun 3 nedeni var. Geçtiğimiz seçimlerde Demokrat Parti’nin bin 500 oyu bizdeydi. CHP ile ittifak yapıldığı için oylarımız CHP’ye gitti. Bunun yanı sıra Kandıralı bir adayımızın olmaması, Ercüment Şahin’e seçilir sırada yer verilmemiş olması nedeniyle Kandıra’da büyük bir tepkiyle karşılaştık.

15 BİN OY BEKLİYORDUK

Kandıralı adayımız olsaydı, Ercüment Şahin seçilebilir sırada olsaydı hedefimiz çok farklıydı. Kandıra’dan 15 bin oy bekliyorduk. Çünkü Ercüment Şahin hem Kandıra’da hem de İzmit’te etkili olan bir isim. Genel başkanımızın takdiri böyle oldu. Diğer vekil adaylarımız da çok değerli isimler. Yapacak bir şey yok, hepsine saygı duyuyorum. Bir diğer neden ise kendimizi halkımıza iyi anlatamadık. Bizi HDP ile eşleştirdiler.

HDP, PKK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

HDP, PKK konusu bizim kırmızı çizgimizdir. Asla beraber olamayız, olanı da yıkarız. Ama seçmene bunu anlatamadık yada rakibimiz bunu aleyhimize iyi kullandı. İYİ Parti’de bir tane HDP’li vekil bulamazsınız. Transferlerimizi ya AK Parti’den yapmışızdır yada CHP’den. Asla HDP’li yoktur. Ama bakın AK Parti’ye HDP’li vekili vardır. Aynı evden iki kardeş biri AK Parti’de biri HDP’de vekildir. Anlaşmayı kim yapmış? Ama biz muhalefet partileri olarak sesimizi yeterince duyuramadık. Bunun için sonuç böyle oldu” dedi.

LEVENT GÖDEK’İ KUTLUYORUM

Yeniden Refah Partisi’nin Kocaeli’den 1 vekil çıkartmasının Kandıralı aday Levent Gödek sayesinde olduğunu söyleyen Battal, “Buradan Levent Gödek’i kutluyorum. Onun aldığı oy helal bir oydur. Kandıralı bir aday olarak çıktı 3 bin 716 oy aldı. Kutluyorum. Ona verilen oy Yeniden Refah Partisi’ne milletvekili çıkarttırdı. AK Parti Kandıra’da iyi oy almış gibi gözüküyor ama aslında Kandıralılar Ak Parti’ye de iyi bir cevap verdi. Kocaeli’nde 7 olan vekil sayısı 6’ya düştü. Kandıra sadece bizim ilçeden ibaret değil. Kocaeli’nin her yerinde Kandıralı var. 150 bin seçmenden bahsediyoruz. Bizim de Kandıralı bir adayımız olsaydı oy oranlarımız ciddi bir şekilde değişirdi” dedi.

ERDOĞAN’IN YENİLMEZLİK UNVANINI YENDİK

İkinci turda zafere ulaşacaklarını kaydeden Battal, “Biz Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yenilmezlik unvanını yendik. İlk defa Erdoğan seçimi kazanarak balkona çıkamadı. Bu demektir ki ikinci turda baskıcı rejim bitecek. İnşallah Millet İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanacak” dedi. Oy kullanmayan 12 milyon seçmenin tespitini yapacaklarını belirten Battal, “AK Parti teşkilatlarında çok ciddi çalışan bir orduyla karşı karşıyayız. Onlar oy kazanacakları kişiyi mutlaka sandığa getirmişlerdir. Ona oy vermeyecek olanları da inşallah biz getireceğiz ve Millet İttifakı olarak bu seçimi alacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑