Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

YRP Büyükşehir Adayı Aydal: “Kocaeli beni kaybettiği için üzülsün”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Yeniden Refah Partisi Genel başkan vekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adayı Doğan Aydal basın açıklaması düzenledi

2 Nisan 2024 Saat: 04:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 416 kez okunmuştur

YRP Büyükşehir Adayı Aydal: “Kocaeli beni kaybettiği için üzülsün”
YRP Büyükşehir Adayı Aydal: “Kocaeli beni kaybettiği için üzülsün”

Kocaeli 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı adayı Doğan Aydal yüzde 7,59 (85 bin 240) oyla seçimi sonlandırdı. Seçimi Büyükşehir'de 3. parti olarak bitiren Aydal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

BU SEÇİMİN 2 GALİBİ VAR: YRP VE CHP
Yerel seçimlerinin yapılmış ve huzur ortamı oluşmuştur. Güvenlik görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Bu ülke bizim. Bu seçimin iki galip Partisi vardır. CHP ve YRP bu seçimin 2 galibidir. Yeniden Refah Partisi'nin 2018 kasımda kurulduğu düşünülürse Türkiye'nin 3. Partisi olarak yüzde 6.19 oy alması çok önemli başarıdır. 37 ilçeyi ve 22 beldeyi alarak toplam 59 yerleşim yerinde kazandık.

MHP DÜŞÜNÜRLERİ HAKLI ÇIKMIŞTIR
Türkiye seçmeni önemli bir değişim istemistir. AKP önemli bir secimi basta Ankara İstanbul olmak üzere bir çok ilde kaybetmiştir. Birçok AKP MHP oyları farklı yerlere bölünmüştür. AKP ile ittifak sonucu MHP'de Parti kimliklerinin kaybolacağını düşünen MHP düşünürleri haklı çıkmıştır.

BEKLEDİĞİMİZ BİR BAŞARI ORANI DEĞİL
Seçime katılımın yüzde 78.11 olduğu ve halkımızın seçimlerden bıktığı, ümidini kestiği görülmüştür. Kocaeli'de katılım yüzde 76.1 olarak gerçekleşmiştir Yeniden Refah geçici sonuçlara göre Büyükşehir de yüzde 7,59 oy almıştır. Bu sonuç Mayıs 2023 seçjmlerine göre yüzde 63.3 e tekamül etmektedir. Ancak bu beklediğimiz bir başarı oranı değildir. Seçime katılan seçmenlerin AKP'yi mağlup etmek için CHP'yi seçmesi Kocaeli'de de görülmüştür.

ADİL BİR YARIŞ OLMADI
AKP ittifakını reddetmemizle partimiz hakkında konuşulan olumsuz sözler oyları etkilemiştir. Adil bir yarışın olmadığı görülmüştür. Bu seçim Kocaeli'de tüm partilerin eşit olmadığı bir seçim olmuştur. Bir çok yerde zor bela astığımız bir çok görsellerin aynı gece indirildiği falçata ile parçalanmasına şahit olduk

PARTİMİZ ÖNLEMLER ALACAKTIR
Bütün bu olumsuz şartlara ek olarak bazı teşkilat mensuplarımızda Parti disiplininden uzaklaşarak kendi çıkarlarını gözettigi görülmüştür. Gelecek dönemde önlem almamız için bunlar bize önemli veriler sunmuştur. Partimiz gelecek dönemde bunları ortadan kaldıracak önlemler alacaktır.

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bu seçim boyunca desteklerini esirgemeyen İl başkanımız Ali Tştan beyefendiye ve Kadin kolları başkanımız Zehra Barutçu hanımefendiye teşekkür ediyorum. Teskilatlarimiza teşekkür ediyorum. Kocaelide tanıma fırsatı bulduğum kıymetli arkadaslarimada teşekkür ediyorum.

HİÇBİR PARTİYE NASİP OLMAMIŞTIR

Kurulduktan bu kadar kısa süre sonra Türkiye'nin 3. Partisi olmak hiçbir partiye nasip olmamıştır. Cumhurbaşkanı her ne kadar 4 yılımız var desede milletvekilleri 2 yılının dolmasını bekleyecek emekli haklarını alabilmek için. En yakın erken seçimin 1 buçuk yıl sonra olacağını düşünüyorum. Sayın cumhurbaşkanı o güne karar veren kişi olacaktır.

68 MİLYAR DOLARA SATTILAR
Cumhurbaşkanı biz orta vadeli programı sürdüreceğiz demektedir. Türkiye fukaralığa mahkum edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı bana güvenin dedi 2018 de. Ne faizi düşüneceksiniz ne doları dedi. O sene ödediğimiz faiz sadece 58 milyar TL idi. 2023 de ödediğimiz faiz 40 milyar dolar. Bu hükumetin başarı olarak gösterdiği havayollari köprülerden daha fazla bir miktar faiz ödedik. Bu milletin 171 kurumunu 68 milyar dolara sattılar.

ÇOK TEHLİKELİ MECRALARA GİDEN CÜMLELER KURULUYOR
Ülke bizim arkadaşlar bir şey yanlış gidiyorsa gidiyordur. 1 buçuk yıl sonra seçimi konuşmaya başlayacağım ama Nisan ayında konuşacağımız şey anayasadan değişikliklerdir. Normalde 45 gün içinde seçime tekrar gidilebilirm ama şuan çok tehlikeli mecralara giden cümleler kuruluyor. Bu değiştirilen maddeler Türkiye hayrına değiştirilecek maddeler olmayacak. Kendi geleceklerini garanti altına almak için maddelerle oynamak istiyorlar. Meclis bunun önüne geçecek inşallah.

SANDIĞA GİDEMEYEN KİŞİLERİ YOK SAYMAYIN
Benim yaptıklarım ortada buraya vereceğim çok şey vardı. Egolu gibi görünmek istemem ama Kocaeli beni kaybettiğine kendi üzülsün. Saygı duymak zorundayız,. Tahir beyi tebrik ediyorum yaptığı şeyler için Ak partiden para isteyip vermediyse zaten kabiliyetsizdir. O partide ona parayı vermiyorsa demek ki partide de para yoktur. Devletin tecrübesinden gelen biri olarak bunları çok rahat yapabilecek olan benim az oy almamı kendime bağlamıyorum. Yüzde 24 oranında sandığa gidemeyen kişileri yok saymayın.

BİZİ HATIRLAYACAKSINIZ
Biz Türkiye'nin geleceğinde kilit partilerden olduğumuzu bu seçimde gösterdik. Benim Kocaeli durumumda karar verecek olan genel başkanımızdır. Meydanları çok seviyorum. Enerjimiz her zaman meydanlarda olacak ve bizi hatırlayacaksınız.

HALK SİZİ BENİMSEMEMİŞ
22 yıl iktidarda bulunmuşsunuz bu halk sizi benimsememiş. Gecen sene sizi seçmemiş. Yine seçmemiş. Bunun nedenlerini YRP'de aramak mantıksızdir. Bunların sebeplerini AK partiye sormak lazım. Kibirli duruşlarına sormak lazım. Bizim yükseliş hızımız ortada. Yüzde yüz artışla geliyoruz. Gelecek sefer inşallah biz Türkiye'nin iktidar partilerinden biri olacağız.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑