Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Yol sorununu Kan çözdü

Kartal kayalıklarına giden yolun kapatılmasıyla başlayan kriz, Cengiz Kan'ın devreye girmesi ile çözüldü. Belediye ile anlaşan İlyas Akşahin 89 metrekarelik alanı av...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.604 kez okunmuştur

Yol sorununu Kan çözdü
Yol sorununu Kan çözdü

Kartal kayalıklarına giden yolun kapatılmasıyla başlayan kriz, Cengiz Kan’ın devreye girmesi ile çözüldü. Belediye ile anlaşan İlyas Akşahin 89 metrekarelik alanı avlu içine aldı.  

 

ÜNAL CANKURT

Kerpe Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği 2000 yılında Kartal kayalıklarına giden yolu genişletmek için yolun geçtiği bölgedeki mekânlardan bahçelerinin bir kısmını talep etmiş ve almıştı. Ancak 1 yıl sonra yol üzerinden daire satın alan İlyas Akşahin, bahçenin Derneği verildiğini bilmesine rağmen mahkemeye baş vurdu ve yolu kapatarak bahçesine dahil etmek istemiş. Dernek Başkanı Yılmaz Yavaşoğlu, derneğe verilen yolun kendi sınırları içine alarak ticari işletme yapmak için genişleten Akşahin Kerpe halkı ile karşı karşıya geldi. Alan geri alınarak duvar yapıldığı zaman yolun daralması ile bir olay yaşandığında ambulans ve itfaiyenin giremeyeceğini belirten Yavaşoğlu ve Kerpe halkı bu alanın istimlak edilmesini istedi. Ayrıca yolun yapılması üzerine evin 100 metre yakınında bulunan ünlü futbolcu Hakan Şükür’ün yazlığının yanı sıra 22 daire ve 4 işletmenin giriş çıkışını engellediği de iddia edildi. Önceki gün sabah saatlerinde İlyas Akşahin tarafından usta tutularak bahçe duvarı yapılmak istendi. Yılmaz Yavaşoğlu, İlçe Kaymakamlığına müracaat ederek bunun suç olduğunu söyledi. Kaymakamlıkta duvar yapımının durdurulmasını istedi. Kişilere Kaymakamlık tarafından tebliğat gelmesine rağmen Akşahin, duvarı biraz içeri çekmek suretiyle bahçe duvarını örmeyi sürdürdü. Yılmaz Yavaşoğlu’nun Jandarma’ya müracaat etmesi üzerine Jandarma’nın müdahalesi ile duvar yapılması durduruldu. Jandarma olay yerinde tutanak tutarak rapor halinde İlçe Kaymakamlığına bildirdi. Alanın sahibi İlyas Akşahin, bahçe duvarının kendi mülkünde kaldığını savunarak, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’a durumu aktardı. Cengiz Kan’da devreye girerek Kerpe halkı ile İlyas Akşahin arasında krize neden olan bu sorunu çözdü. Kandıra Belediyesi ile yapılan anlaşmaya göre 115,8 metre karelik alanın 89 metre karesini avlu içine alması ve 26.8 lik bir alanın yola bırakıldı.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑