Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Yemeğin iptal nedeni havanın yağışlı olması

Teksen Köyü Muhtarı Hüsamettin Altın, cumhuriyet yemeğinin olumsuz hava koşulları yüzünden iptal edildiğini söylerken, bunun üzerinden kendileri eleştirenlere tepki göste...

11 Mayıs 2009 Saat: 23:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.563 kez okunmuştur

Yemeğin iptal nedeni havanın yağışlı olması
Yemeğin iptal nedeni havanın yağışlı olması

Teksen Köyü Muhtarı Hüsamettin Altın, cumhuriyet yemeğinin olumsuz hava koşulları yüzünden iptal edildiğini söylerken, bunun üzerinden kendileri eleştirenlere tepki gösterdi

 

KANDIRA'nın Teksen Köyü'nde, 1998 yılından bu yana her Cumhuriyet Bayramı'nda yemek düzenlenir. Ancak bu yılki yemek, muhtarlık tarafından ‘Yağmur yağacakmış” diye iptal edildi. Muhtar Hüsamettin Altın, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Türk ve Teksen Köyü ve Çevre Köyleri Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ünal Altınbay'ın aldığı bu karar, köy halkını oldukça kızdırdı.

 

BÜTÇEMİZ YOK

Gazetemizi ziyaret eden Teksen Köyü Muhtarı Hüsamettin Altın, yemeğin iptal edilmesiyle ilgili olarak ortaya atılan iddiaları yanıtladı. Muhtar Hüsamettin Altın, “Köylünün tek geliri fındık ve ormancılıktır. Bu yıl verim alamadığımızı dernek başkanlarına söyledim. Her ikisi de masrafları kendilerinin karşılayacağını söyledi. Bunun üzerine köydeki belirli kişileri çağırdık ve yemeğin verileceği alanı 2 günlüt çalışmayla temizledik. Ancak ilçe merkezinde bir iddia ortaya atıldı. Teksen'de miting düzenlenecekmiş. Bu söylentiler beni rahatsız etti. Bizim amacımız, cumhuriyet yemeği adı altında köyümüzün tanıtılmasıydı” dedi.

 

İFTİRA ATIYORLAR

Kandıra Kaymakamlığı'ndan izin alırken hava koşullarının kötü olacağını öğrenmeleri üzerine yemeği iptal ettiklerini söyleyen Altın açıklamalarını şöyle tamamladı: “İptal kararını, tüm gazetelere bildirdik. Ancak 5 saat sonra İzmit’ten 25 kişilik bir grup geldi. Eski muhtar Kemal Çapraz, eski Milletvekili Ömer Türkçakal, Nazif Korkmaz ve ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı'nın da aralarında bulunduğu grup, yemeğin yapılacağını söyledi. Ben de karşı çıktım. Ondan sonra şahsıma yönelik iftiralar attılar. Biz yemeği hava koşulları yüzünden iptal ettik. Buna rağmen köyümüzde kaos yaratmaya çalışanları kınıyorum.”



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑