Kocaeli Valiliği, yangın riski nedeniyle ormanlara giriş yasağının 1 Kasım 2025’e kadar süreceğini duyurdu. Bu kapsamda Kandıra dahil 8 ilçede denetimler artırıldı; mangal yasağına uymayan 58 kişiye idari para cezası kesildi.
Kocaeli Valiliği, orman yangını riskine karşı alınan önlemler kapsamında ormanlık alanlara girişlerin 1 Kasım 2025 tarihine kadar yasaklandığını açıkladı. Valilik, Orman İdaresi tarafından hazırlanan yangın risk haritasına göre, il sınırları içindeki hassas bölgelerde bu yasağın geçerli olduğunu duyurdu.
Ekipler 7/24 Denetimde
Yasağın başladığı günden itibaren Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Özel Harekât ekipleri, 7 gün 24 saat esasına göre denetim ve gözetleme faaliyetlerini sürdürüyor. Başiskele, Gebze, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Kartepe ve Körfez ilçelerinde piknik ve mesire alanlarında sıkı kontroller gerçekleştiriliyor.
Kandıra’da 58 Kişiye Ceza
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ormanlık alanlarda yaptığı denetimlerde yasaklara uymayarak mangal yakan 58 kişiyi tespit etti. Bu kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.
Vatandaşa Çağrı: Şüpheli Durumda 112 veya 177’yi Arayın
Valilik açıklamasında vatandaşlara da uyarıda bulunularak, ormanlık alanlarda görülebilecek ateş, duman veya şüpheli hareketlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ya da 177 Orman Yangın İhbar Hattı’na bildirilmesi istendi. Açıklamada, alınan önlemlere herkesin duyarlılıkla yaklaşması çağrısı yapıldı.