Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Yakında Kandıra'da İnşaat Çalışmaları Başlayacak

KSO'nun meclis toplantısında Işık, Kandıra Gıda OSB alanında yakında inşaat çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.

16 Mayıs 2018 Saat: 23:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.591 kez okunmuştur

Yakında Kandıra'da İnşaat Çalışmaları Başlayacak
Yakında Kandıra'da İnşaat Çalışmaları Başlayacak

KSO’nun Mayıs ayı meclis toplantısının konuğu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık oldu. Wellborn Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Işık ile birlikte Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy katıldı. KSO’nun meclis toplantısında Işık, Kandıra Gıda OSB alanında yakında inşaat çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.

RAYLI SİSTEM ÖNEMLİ
Işık’tan önce konuşan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ABD’nin İsrail konsolosluğunu Kudüs’e taşınmasının ardından yaşanan olayları şiddetle kınadıklarını ve Uluslararası camianın bir an önce bu katliama dur demesi gerektiğini kaydetti. Fikri Işık’ın başbakan yardımcısı olması ile birlikte bölgeye büyük hizmetlerin getirildiğini söyleyen Zeytinoğlu, “Kocaeli’de raylı sisteme önem verilmeye başladı. Özellikle Gölcük’e raylı sistemin düşünülmesi bizi mutlu etti.

20 BİN İŞÇİYE İHTİYAÇ VAR
Kocaeli İşkur verilerine göre bölgemizde sanayicinin 20 bin kişilik işçi ihtiyacı var. Ama sistemde 56 bin kayıtlı işçi var. Bu noktada biz çalışmalar yaptık. Özellikle staj çalışmalarının amacına uygun yapılmadığını gördük. Öğrencilere iş hukuku, iş ahlakı üzerine eğitimler verilmeli. Etkin staj eğitimi verilmeli. Staja öğrencilerin bilinçli gelmesini sağlamalıyız. Mesleki eğitime yönelik tüm tarafların algısını olumlu yönde dönüştürmeliyiz.

ARAŞTIRMA YAPTIK
481 kişi ile saha çalışması yaptı. İşkur’a bağlı işsizlerin kronik işsiz olduğunu gördük. Verilen kurslara, iş edindirme kursları sosyal yardım olarak görüyorlar. İşkur bu noktada performans sistemine geçmeli. Bu sistem ile gerçekten çalışmak isteyenleri işlere yönlendirilmeli. Uzun süredir iş bulamayanlara da psikolojik eğitim verilmeli. Meslek lisesi ve MYO mezunlarına ücret verilirken pozitif ayrım yapılmalıdır. Bizimköy’de engelli çalışanımız 120 civarında. Bunu 150’ye çıkarmak istiyoruz” dedi.

AKIL İLE İZAH EDİLEMEZ
İsrail’in son zamanlarda ateşe barut ile gittiğini söyleyerek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Birileri bölge daha kötüye gitsin diye çalışıyor. Nakba günüde yapılan bu katliamı kınıyoruz. Dünyanın bu katliama sessiz kalmaması ve İsrail’e gereken dersi vermelidir. ABD ve İsrail’i tutumundan dolayı kınıyoruz. Bölgeye huzur gerekiyor. İsrail ve ABD DEAŞ’a can suyu veriyor ve teröre doğal zemin oluşturuyor. Biz bir taraftar DEAŞ gibi terör örgütleri ile mücadele ederken, bir yandan da terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkelerin yaptığını akıl ile izan etmek mümkün değil.

DÜNYA ÇOK GERGİN
ABD’deki sağduyulu siyasetçilerin artık sürece dur demesi gerekiyor. Artık dünya soğuk savaşa rahmet okutacak kadar gergin. ABD ve Çin ekonomik çekişmesi çok büyük sıkıntılara neden oluyor. Bu durum bizim için hem tehdit hem de fırsat barındırıyor. Birkaç yıl sonra Çin dünyanın en büyük ekonomisi olacak. Bu süreçte ABD kendi para birimini nasıl güçlü çıkaracağını düşünüyor. O yüzden Çin’e çok ciddi vergi koydu. Bu kampanyaya Avrupa’da katılırsa o zaman sıkıntı daha büyüyecek.

TEHDİTİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ
Türk ihracatçıları birlikte çalışıp bu pazardan daha fazla pay alırsa bu bizim için faydalı olacaktır. Bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor. AB ve Rusya gerilimi de bizim için çok kritik. Rusya ve AB arasında soğuk savaş devam ediyor. Aynı şekilde Suriye süper güçlerin bilek güreşi yaptığı bir alan oldu. Bölge’de İran’ın izolasyonun isteyen Arap ülkelerinin oluşturduğu yeni bir durum var. Bu süreç daha çok belirsizliği ve tehditti içinde barındırıyor. Biz bu tehditleri nasıl fırsata dönüştüreceğimizi düşünmeliyiz.

BÜYÜMEK ZORUNDAYIZ
Türkiye büyümek zorunda olan bir ülkedir. Bu kadar genç nüfusu olan bir ülkenin büyümek dışında bir şansı yoktur. Büyüme azalırsa işsizlik fazlalaşacaktır. Büyümenin kompozisyonu bizim için önemli. Büyüme nasıl olacak. Eğer Türkiye yapısal dönüşümünü gerçekleştirmeyi başarırsa yani üretim bazlı bir büyüme olursa o zaman yen etkileri az olur. Son dönemde artan döviz kurlarını hepimiz izliyoruz. Merkez Bankası piyasa ile ilgili gereken tüm tedbirleri alacaktır.

DESTEK VERECEĞİZ
Biz üretmekten çok tüketen bir ülkeyiz. Tüketimi dış kaynakla finanse ediyoruz. Bunun önüne geçmek için üretimi artırmak ve katma değeri yüksek ürünlerle dünya pazarından daha fazla pay almalıyız. AK Parti döneminde bu konuda çok önemli adımlar attık. Yerli ve yenilikçi üretime desteklerimizi artıracağız. Yeşil üretim artık gelecek kuşakların bizim üzerinde hakkıdır.

SANAYİNİN BAŞKENTİ KOCAELİ
Kim ne derse desin Türkiye’nin sanayisinin başkenti Kocaeli’dir. 101 AR-GE merkezi var. Bu çok önemli bir rakam. Tasarım merkezlerini AR-GE merkezleri gibi desteklemeye karar verdik. 217 tasarım merkezi kuruldu. Bunun 12’si Kocaeli’de. Bununla ilgili çalışmamız gerekiyor. Teknoloji geliştirme bölgeleri Türkiye’de 77, 5’i Kocaeli’de. İnovativ, yerli ve yenilikçi üretimin en şanslı ili Kocaeli.

YOLLAR DEVAM EDİYOR
Bilişim Vadisi artık çalışmaya başladı. Birinci etapta Ar-Ge çalışmaları başladı. Sanayicinin sorunları konusunda duyarlıyız. Biz sorunların çözümü için inanın elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Kuzey Marmara Otoyolu hızla devam ediyor. Güney Otoyolu’nun projeleri devam ediyor. Kuzey ve Güney’den ulaşım çok rahatlayacak. TOSB, GOSB, Güzeller ve Plastikçiler OSB’nin İstanbul girişinde sıkıntı vardı. Büyükşehir ve sanayiciler çalışma yaptı. Ankara yönü içinde çalışma yaptı. Yan yolları büyükşehir, 4 köprüyü de karayolları yapacak.

MÜJDEYİ VERDİ
K3 kavşağı başladı. O bitene kadar biraz eziyet çekeceğiz. Bitince trafik sıkışıklığı çözülecek. Köseköy ile ilgili aksilik yaşandı ama Büyükşehir bunu hemen çözüyor. Kandıra Gıda OSB Danıştay kararını verdi. Yakında burada inşaat başlayacak. Hızlı treni Köseköy’den Gebze’ye arkadan alıp, mevcut yolu yük ve insan taşımacılığı için kullanacağız. Sizler üretiyorsunuz bize düşen sizin önünüzdeki engelleri kaldırmaktır.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑