Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Yağmur ile Muhteşem Final;

Seyit Ali Aktaş Başkanlığındaki Kandıra Bağırganlı Köyü Taflan Koyu Dayanışma ve Güzelleştirme Derneğinin geleneksel hale getirdiği 15. Kültür; Sanat ve Spor Festivali şi...

11 Mayıs 2009 Saat: 19:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.716 kez okunmuştur

Yağmur ile Muhteşem Final;
Yağmur ile Muhteşem Final;

Seyit Ali Aktaş Başkanlığındaki Kandıra Bağırganlı Köyü Taflan Koyu Dayanışma ve Güzelleştirme Derneğinin geleneksel hale getirdiği 15. Kültür – Sanat ve Spor Festivali şiir ve türkü şöleni ile sona erdi.

 

TRT1 ek­ran­la­rın­da 13 haf­ta sü­ren ´Ala­tur­ka So­list´ yarışmasında birincilik ipini göğüsleyen İzmit’li Eylül Turan'ın konseri ile finali planlanan Bağırganlı Köylülerinin, Taflan Koyu sakilerinin ve komşu illerden gelen Tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Bağırganlı Taflan Koyu Geleneksel 15. Kültür – Sanat ve Spor Festivali yağmur engeline takıldı.

Akşam konser programının açılışında konuşan Taflan Koyu Dernek Başkanı Seyit Ali Aktaş;”Muhteşem bir festivali gerçekleştirdik. Çok önemli konuklarımız vardı. Sahillerimizde örnek olan bu çalışmada bizlere destek olanlara binlerce teşekkür… Gönlünüzce eğlenmenizi diliyorum.” dedi.

  

ÇEŞME MEYDANI DOLDU

Bağırganlı Taflan Koyu Geleneksel 15. Kültür – Sanat ve Spor Festivalinin Şiir ve türkü gecesine Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Bağırganlı Köyü Muhtarı Reşat Tunç, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik, Sağlık eski Bakanı M. Kazım Dinç, Emekli Yarbay Fahrettin Demir, SS Bağırganlı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Yalçın, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur, Bekirpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, Herekeli İşadamı Ahmet Barlak, Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Karanfil, Bağırganlı Cami Yaptırma Derneği Başkanı İsmail Akbaş ile çok sayıda Bağırganlılı ve tatilci çeşme meydanını doldurdu.

 

 PLAKETLER

Festivalin finalinde Bağırganlı Taflan Koyuna gösterdikleri ilgi ve katkıları için Bekirpaşa Belediye Başkanı ve Burak Şirketleri Müdürüne teşekkür plaketi, Bağırganlı Fındığı Paketi ve Kandıra Düğün çöreği verildi.

Burak Şirketleri Müdürü İbrahim Yılmaz’ın plaketini; İstanbul’lu İşadamı Mevlüt Merttürk,

Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk’ün plaketini,Kandıralı Sanayici Günay Gülcü takdim etti.

 

ŞİİR VE TÜRKÜ ŞÖLENİ

Şiir ve türkü gecesini Sakaryalı Eğitimci-Programcı Kemal Örge sundu. Gündüz bölümünde Hakem heyeti Başkanı olarak görev yapan Kemal Örge Festivalin daha renkli ve coşkulu geçmesini sağladı. Sahneye şiir okumak üzere davet edilen Herekeli İşadamı Ahmet Barlak, Fuzuli, Hamamizade İsmail Dede Efendi ve Necip Fazıl Kısakürek şiirlerinden bir demet sundu. Tuzla İlköğretim Okulu öğrencisi Özel Şan ve Keman dersleri alan Türküsu Turan ve Emekli eğitimci Süleyman Koçyiğit Bağlamasıyla sahneye çıktı.  İkili birlikte Çökertme, Yemen Türküsü, Uzun İnce Bir Yoldayım, Mevlam Gülüyerek, Çanakkale Türküsünü, Artvin yöresinin Çift Jandarma, oyun halayı ve şarkılarını seslendirdi. Bağırganlı sakinlerinden Şükran Tuncay’ın “köyüm” isimli şiiri ayakta alkışlandı. Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk’te iki türkü ile geceye renk kattı. Abdullah Köktürk sahnedeyken bastıran yağmur ve kesilen elektrik Eylül Turan’ın konser vermesini engelledi. Hayranları Eylül Turan  ile Dernek binasında ancak resim çektirebildi. 

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑