Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

‘Ya şimdi konuşun ya da seçimlere kadar susun’

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kandıra’da Tura

26 Aralık 2012 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.467 kez okunmuştur

‘Ya şimdi konuşun ya da seçimlere kadar susun’
‘Ya şimdi konuşun ya da seçimlere kadar susun’
CHP Kandıra İlçe Danışma Kurulu Toplantısı bugün ilçe başkanı Muzaffer Yağız’ın ev sahipliğinde Kandıralı milletvekili Hurşit Güneş ve misafiri İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Anna Lwyd, CHP eski Genel Sekreteri Yalçın Bayer, eski genel sekreter yardımcısı Şule Bucak, milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, il başkanı Yalçın Kuşkan, il kadın kolları başkanı Sevim Özen, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, Kandıra eski belediye başkanları Mustafa Öğren ve Kenan Evin, eski ilçe başkanı Sevim Deren ve çok sayıda partilinin katılımıyla parti binasında gerçekleşti. Turan Sarı, Kenan Evin ve Sevim Deren arasındaki çekişmeyi ima ederek sert konuşan Kuşkan, “Kimin ne derdi varsa ya şimdi konuşsun ya da seçimlere kadar sussun” dedi. Kaplan tartışmaları Gebze’nin bile konuştuğunu belirterek, “Böyle yapacaksanız ön seçim olmaz” dedi. Güneş ise Kandıra’yı almak için mevcut başkan Cengiz Kan’ın en önemli şans olduğunu söyledi.
DERDİMİZ BELEDİYEYİ KAZANMAK Konuşmasında sert söylemlerde bulunan Kuşkan, “Buradaki çekişmeler yüzünden il başkanlığını yapamıyorum hissine kapılıyorum. Çok seslilik elbette olacak ama partiye zarar veriyorsunuz. Burada konuştuktan sonra bir ay sonra yine sizlerle toplanacağız. Kimin ne derdi varsa ya şimdi konuşsun ya da seçimlere kadar sussun. Kimin aday olacağı beni de partilileri de hiç ilgilendirmiyor. Bizim derdimiz belediyeyi kazanmak. Kim ne biliyorsa burada konuşsun. Ya aranızdan birini aday gösterin hepiniz onu destekleyin ya da çıkacak adayın arkasında durun” dedi. Yaşananlara göz yumma şanslarının olmadığını ifade eden Kuşkan, “Kandıra’da 37 bin köyde 25 bin seçmen var. Burada çok işimiz var. Kandıra’yı kazanmak için en büyük yardımcımız da Cengiz Kan” diye konuştu.
ÇEKİŞME YÜZÜNDEN KAYBETTİK Yaşanan tartışmaların Gebze’den bile konuşulduğunu dile getiren milletvekili Kaplan, “Demokrasi kültürünü özümsememiz gerekiyor. Hala bunu çözemediysek hiç yol alamayız. Uzlaşma kültürünüz yok. Belki basın abartıyor ve biz buna meydan veriyoruz. Birbirinize hain diyorsunuz. Kime karşı, neye karşı hain? Kin besleyerek siyaset yapılmaz. Ben de yıllar önce ön seçimden birinci çıktım, ikinci olan arkadaşım karşı tarafı destekledi. Eğer siz de böyle yapacaksanız burada ön seçim yapmayalım. Bugün Kandıra’da AKP’nin olmasının tek nedeni bizim yüzümüzden. İç çekişmeler yüzünden Kandıra’yı kaybettik. Ben Kandıra’daki kavgaları Gebze’den bile duyuyorum” şeklinde konuştu.
CENGİZ KAN EN BÜYÜK ŞANS Seçimi kazanmaları için en büyük şanslarının Cengiz Kan olduğunu belirten Güneş ise, “Kocaeli politikasının kalesi Kandıra’dır. Kandıra ve İzmit köylüsü çok zor durumda. Büyük çoğunluğu topraklarını sattı. Kandıra’dan İzmit’e kadar bakkaldan çok emlak dükkanı var. Kandıra’da seçimi kazanmak için yapacağımız iki şey var. Birlik olmak ve inanmak. Zaten en büyük destekçimiz belediye başkanı Cengiz Kan. O burayı yönettikçe şansımız artıyor. Bunu biz değil kendi partisinin meclis üyeleri söylüyor. Çünkü kendileri yolsuzluklarını belgeliyorlar. Seçimi almamak için hiçbir nedenimiz yok” diye konuştu.
DEREN KENDİNİ SAVUNDU Turan Sarı’nın gazeteye kendisi hakkında yaptığı olumsuz açıklamaları göstererek konuşan Sevim Deren ise kendini savundu. Deren, “Kandıra’yı benim yüzümden kaybettiklerini, bana asla oy vermediğini, ben adayken karşı tarafa çalıştığını, beni tabanın sevmediğini söylemiş. Beni bu taban ilçe başkanı yaptı, ön seçimle belediye başkan adayı yaptı. Biz seçimi 30 oyla kaybettik. O gelmiş 150 arkadaşıyla karşı tarafa oy verdiklerini söyledi. Ben değil, Turan Sarı ihanet etti. Ama ben değil o kaybetti çünkü o gün kazanan ben değil CHP olacaktı. Ben partime hiçbir zaman ihanet etmedim” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑