Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Vergi muafiyeti sadece asgari ücretlilere

Asgari ücreti aşana AGİ verilecek. Asgari ücretten Gelir Vergisi ve Damga Vergisi ile Asgari Geçim İndirimi'ni kaldıran yasa teklifi TBMM’ye sunuldu.

18 Aralık 2021 Saat: 16:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.013 kez okunmuştur

Vergi muafiyeti sadece asgari ücretlilere
Vergi muafiyeti sadece asgari ücretlilere

Meclis'e gelen 13 maddelik yasa teklifi, komisyon toplantısında ve daha sonra yapılan açıklamaların aksine farklı bir içerik taşıyor. Gelir Vergisi ve Damga Vergisi'nin tüm ücretli çalışanların asgari ücrete kadar olan tutarları için kaldırılacağı, böylece Asgari Geçim İndirimi'nin (AGİ) tüm ücretli çalışanlar için tarihe karışacağı belirtiliyordu. Ancak Meclis'e sunulan yasa teklifine göre, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi sadece asgari ücretin brüt tutarını aşmayanların ücretleri için kaldırılacak.

Buna göre ‘asgari ücretli olarak çalışanların' ücretleri gelir ve damga vergilerinden istisna tutulacak. Ancak asgari ücretin üzerinde maaş alanlardan yine Gelir Vergisi ve Damga Vergisi kesilmeye devam edilecek. Bu çalışanlara medeni durum ve çocuk sayısına göre AGİ ödenecek.

Asgari ücretin üzerindeki ücretlerden vergiler kesildikten sonra net asgari ücretin altına düşenler AGİ yoluyla net asgari ücrete eşitlenecek. Buna göre, 5 bin 4 liralık brüt asgari ücreti aşıp 5 bin 385 lirayı aşmayan tüm ücretliler asgari ücretin altına düşeceği için AGİ ödemesi yapılarak bu ücretler de 4 bin 253 liraya tamamlanacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑