Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Vekiller ve başkanlar mezarlık mevlidinde

Mezarlık mevlidi artık Kandıra’nın tüm köylerinde farklı gün ve aylarda gerçekleşiyor. Bu yıl ilkini gerçekleştiren Belenköy halkı mezarlık mevlidini her yıl geleneksel hale getirip yapmayı hedefliyor.

12 Haziran 2013 Saat: 12:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.437 kez okunmuştur

Vekiller ve başkanlar mezarlık mevlidinde
Vekiller ve başkanlar mezarlık mevlidinde

Kandıra Merkez Erikli Belenköy Mahallesi’nde köy muhtarlığının ilkini gerçekleştirdiği mezarlık mevlidine ilgi yoğun oldu. Yıllardan beri çevre köylerde yapılan mezarlık mevlidinin ilki bu yıl da Belenköy’de gerçekleşti.
Mevlid cemiyetine AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yıldız, AKP İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Kandıra İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Mehmet Uzun, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Rüştü Uygur ve Erdoğan Günay, köy muhtarları, sivil toplum örgütleri, çevre köyler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlki gerçekleşen Belenköy mezarlık mevlidi köy camisinde kılınan öğle namazının ardından okul bahçesine geçildi. Kandıra ilçe müftüsü Burhan Bilgin ve çevre köy imam hatiplerinin okudukları Kuran-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Mezarlık mevlidine çok sayıda farklı il ve ilçelerde yaşayan köy halkının katılması halkın kaynaşmasına da neden oldu. Köy muhtarlığı öncülüğünde halkın destekleriyle yapılan yemek ikramının ardından Mevlit-i Şerif sona erdi.
Belenköy’de yapılacak mezarlık mevlidinin bu yıl ilki gerçekleşirken, 2014 Haziran ayının üçüncü haftası cumartesi günü köy mezarlığında yapılması hedefleniyor. Önümüzdeki yıl katılımın daha yüksek olması bekleniyor. Bu vesileyle tüm uzaktan ve yakından gelen halk, kabristanda bol bol dua etme imkanı bulacak. Gurbetçilerin bu etkinliğe katılmak için köylerine gelmeleri yakın ve akrabalarını görme fırsatı bulmaları da güne ayrı bir önem kazandırdı. Cemiyete ayrı bir renk katan AKP milletvekilleri Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra belediye başkanlarına halkın ilgisi büyük oldu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑