Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Valilik Önlemleri Duyurdu: YKS Öncesi Bunlar Yasak!

Kocaeli Valiliği, hafta sonu yapılacak üniversite sınavı öncesinde alınan önlemleri açıkladı. Buna göre cuma akşamı 19.00'dan sonra gürültüye neden olan faaliyetlerde bulunmak yasak.

25 Haziran 2020 Saat: 05:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.300 kez okunmuştur

Valilik Önlemleri Duyurdu: YKS Öncesi Bunlar Yasak!
Valilik Önlemleri Duyurdu: YKS Öncesi Bunlar Yasak!

İlimizdeki onbinlerce üniversite adayının beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS’ye sadece 2 gün kaldı. 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak YKS Temel Yeterlilik Testi’ne(TYT) 57 bin 367 aday katılacak. 28 Haziran Pazar günü sabah bölümündeki YKS Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) 41 bin 265 aday, aynı gün öğleden sonra yapılacak YKS Yabancı Dil Testi’nde(YDT) 3 bin 37 aday ter dökecek. Kocaeli Valiliği, bu hafta sonu yapılacak YKS’nin sağlıklı bir ortamda yürütülmesi için tedbirler aldı. Alınan tedbirler şöyle:

GÜRÜLTÜ YASAK
“Öğrencilerin sınav merkezlerine ulaştırılmasında ihtiyaç duyulduğu takdirde güvenlik güçleri araçları ile yardımcı olacaktır. Okullardaki görevli güvenlik personellerinin sınav saatinden 2,5 saat önce sınav yerlerinde hazır bulunması sağlanacaktır. Sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla, 26 Haziran Cuma günü saat 19.00'dan itibaren sınav bitim saatine kadar araçların klakson çalmaları, dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyetlere izin verilmeyecektir.

ULAŞIM ÜCRETSİZ
Sınav yapılacak okulların bahçelerine evrak taşıyan araçlar dışında hiçbir araç alınmayacaktır. Adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak, okul bahçelerinin önlerinde kümelenmenin önlenmesi, maske takılması ve sosyal mesafeye uyulması için gerekli tedbirler alınıp, uyarılarda bulunulacaktır. Nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için nüfus müdürlükleri açık olacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nce ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergâhlarına ek seferler konulacak, sınava giriş belgesi ile sınav görevli belgesi ibraz edenlerden Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerce herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑