Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Vali Yavuz, gururumuz olan gençleri ağırladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve Liselere Geçiş Sınavında tam puan alarak ilimizi gururlandıran öğrenciler, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret etti

21 Temmuz 2022 Saat: 14:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 828 kez okunmuştur

Vali Yavuz, gururumuz olan gençleri ağırladı
Vali Yavuz, gururumuz olan gençleri ağırladı

Ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Özel Enka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Dila Kuyucu, Özel Marmara Bilge Koleji Ortaokulu öğrencisi Irmak Tavşancı, Deniz Yıldızları Ortaokulu öğrencisi İsmail Kekik, Necip Fazıl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Bostan ve Özel Doğa Koleji öğrencisi Haluk Efe Akdin hazır bulundu.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek, hepsini tek tek tanıyan Vali Seddar Yavuz, tüm öğrencileri kazandıkları başarılarından dolayı tebrik ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Büyük bir özveri, çalışma, gayret ve çabanın sonucunda böylesine güzel bir başarıyı elde eden geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sevgili evlatlarımızı gönülden tebrik ediyor, kutluyorum. Onlara emek veren, gecesini, gündüzünü onlara vakfeden ailelerini, özellikle iyi yetişmelerini sağlayan kıymetli öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi, yine Türkiye’de eğitim alanında özellikle fiziki alt yapı, teknolojik donanım ve öğretmen kadrosu ataması dahil olmak üzere büyük emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, eğitim kurumlarımızın kıymetli sahip ve yöneticilerine, her kademesinde çalışan emeği bulunan herkese minnet ve şükran duygularımı bir kez daha ifade ediyorum.

BİZ HER ALANDA ÖNDE, LİDER OLAN BİR ŞEHİRİZ
Öğrencilere akademik başarının yanında mutlak suretle hayat başarısını da hedeflemeleri gerektiğini belirten Vali Yavuz; Özellikle son yıllarda ülkemizin bilim, sanayi, teknoloji, bilişim, inovasyon, AR-GE gibi her alanda çok önemli adımlar attığını hep beraber görüyor ve bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Milli Teknoloji Hamlesi ve bunun meyveleri başta savunma sanayi olmak üzere her alanda kendini gösteriyor. Kocaeli özelinde konuşacak olursak da bu şehir bilim, sanayi ve teknoloji üssü olduğu kadar aynı zamanda bilişim, inovasyon ve AR-GE Merkezi olarak da Türkiye’nin kalbi niteliğindedir. O açıdan da böylesine birincilikler bu şehre çok yakışıyor. Biz her alanda önde lider olan bir şehiriz. Bu önderliğimizi, liderliğimizi pekiştirmemiz, devam ettirmemiz elbette eğitimin kalitesiyle çok yakından ilgilidir. O açıdan biz Kocaeli Valiliği olarak evlatlarımızın en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak hedefiyle fiziki alt yapılarını tamamlamaya, teknolojik donanımları çağın gereklerine göre ayarlamaya, uyarlamaya büyük bir özen gösteriyor ve bunun için çaba sarf ediyoruz.

BİZİ MUTLU ETTİNİZ, AİLENİZİ ONURLANDIRDINIZ
Bize yaşattığınız bu onur ve gurur vesilesiyle bir kez daha hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Hangi işi yaparsanız yapın, hangi dalda başarılı olursanız olun önceliğiniz Ay Yıldızlı Al Bayrağımız ve Aziz Türk Milleti olsun. Başka Türkiye yok. İster yurt içinde eğitim alın ister yurt dışında belirli süre çalışın, akademik araştırmalar yapın ama ülkenizi asla unutmayın. Biz her şartta bu ülkenin kalkınması, yücelmesi için, aziz milletimizin hür ve bağımsız yaşaması için mücadeleye devam edeceğiz. Belki yurt dışında eğitim alacağız ama bilgi ve donanımızı bir gün yine Aziz Türk Milletinin hizmetine ve emrine sunacağız. Bizi mutu ettiniz. Ailelerinizi onurlandırdınız, onların yaşadığı gururu şuanda gayet iyi anlayabiliyorum bir baba olarak. O yüzdende sizlerle övünüyoruz, gurur duyuyoruz ama lütfen kendinizi geliştirin. Akademik başarının yanında mutlak suretle hayat başarısını da hedefleyin. Hedefiniz başarılı ve iyi insan olmak olsun. Dünya üzerinde başarılı olmuş ama insanlığın felaketine yol açmış çok başarılı ve zeki insanların olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Bu şehrin Valisi ve devletin temsilcisi olarak bir kez daha hepinizi gönülden kutluyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”

Vali Yavuz, öğrenciler çeşitli hediyeler vererek onları ödüllendirdi.

Öğrencileri tek tek tebrik eden Vali Yavuz, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑