Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Turizm birliklerine Vali Sözer'den uyarı

Vali Gökhan Sözer başkanlığında toplanan turizm birliklerinin yöneticileri, imar plan tadilatları ve değişiklikleri hakkında birbirlerini bilgilendirdi. Sözer de birlikle...

11 Mayıs 2009 Saat: 19:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.527 kez okunmuştur

Turizm birliklerine Vali Sözer'den uyarı
Turizm birliklerine Vali Sözer'den uyarı

Vali Gökhan Sözer başkanlığında toplanan turizm birliklerinin yöneticileri, imar plan tadilatları ve değişiklikleri hakkında birbirlerini bilgilendirdi. Sözer de birlikleri büyük görev düştüğünü söyledi

 

VALİ Gökhan Sözer, Kartepe, Kocaeli-Sakarya Kıyı Bandı ve Kocaeli Gölcük Turizm Merkezi birliklerinin yöneticilerini biraraya getirdi. 100. Yıl Toplantı Salonu’ndaki toplantıda ilk sözü alan Vali Sözer, “Yasalarda yapılan değişikliklerle turizm birlikleri kurulması zorunlu hale getirildi. Böylece, turistik amaçlı olsun olmasın ya da sadece konut yapımında olsun, çıkan yasa değişmedikçe turizm birlikleri söz sahibidir. Aynı zamanda denetleyicidir. O yüzden, bu birliklerin üzerlerine büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor” dedi.

 

KARTEPE GARANTİSİ

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Celalettin Özdal, “Turizm birlikleri geleceğin doğal ortamının korunması ve sıkı denetimi sağlayacak birliklerdir. Bu sorumluluk çok önemlidir ve ülkenin her açıdan değerlendirilmesine olanak verir” dedi. İlyas Şeker ile Büyükşehir adına bir sunum yapan Gökmen Mengüç, “Kartepe’de mevcut imar planını koruyarak ve çok dikkatli davranarak, orman ve doğa dokusunun zarar görmemesini sağlamaya çalışıyoruz. Yapılan imar değişiklikleri bitti. Burada yeni alanlar ve yapılanmalar söz konusu olabilecek. Yeni imkanlar ortaya çıkarıyoruz. Planlama yaptığımız alan 22 bin hektarın biraz üzerinde ve sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

 

KİMLER KATILDI

Toplantıya Kocaeli-Sakarya Kıyı Bandı Koruma Turizm Merkezi Birliği adına Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Kartepe Turizm Merkezi Birliği adına Kaymakam Mustafa Ünaldı, Kocaeli Gölcük Termal Turizm Merkezi Birliği adına Gölcük Kaymakamı Mustafa Pekdemir, belediye başkanları ve birlik encümen üyeleri katıldı. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sarıışık ve Yrd. Doç. Dr. Zeynep Gamze Mert de toplantıda hazır bulundu.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑