Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

TOKİ Romanlar için de konut yapacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Roman vatandaşların yaşadığı bölgelere yönelik yapılacak konutlarla ilgili örnek ev tasarımlarını paylaştı

22 Ocak 2023 Saat: 15:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.452 kez okunmuştur

TOKİ Romanlar için de konut yapacak
TOKİ Romanlar için de konut yapacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roman vatandaşların bulunduğu bölgelerde yapılacak özel sosyal konut projesine ilişkin resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

ÖRNEK EV TASARIMLARI
Bakan Kurum açıklamasında "İlle de roman olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Roman vatandaşlarımıza yönelik özel sosyal konut projemiz için hızla çalışıyoruz. ‘Her Roman’a Bir Yuva’ hedefiyle Romanlarımıza yakışır evler yapacağız. Modern, ferah, güvenli evler." ifadelerini kullanarak örnek ev tasarımlarını paylaştı.

ROMANLAR İÇİN KONUT
Toplu Konut İdaresinin ( TOKİ) sürdürdüğü kentsel dönüşüm projeleri ile İstanbul Fatih’te, Yalova Bağlarbaşı’nda, Edirne Menzilahir’de, İstanbul Çatalca’da, Bursa Mustafakemalpaşa Yenidere’de, İstanbul Sarıgöl’de “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri” geliştirildiği, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Roman vatandaşlar için konutlar üretildiği vurgulandı.

12 İLİ KAPSAYACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son olarak açıkladığı sosyal konut projesi ise 12 ili kapsayacak, "Her Roman'a Bir Yuva" anlayışıyla yola çıkılan projede başta İzmir, Edirne, Çanakkale, Aydın gibi Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde uygun ödeme imkanlarıyla ev sahibi olabilmelerinin önü açılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑