Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Tempo Tv Kandıra'da

Çarşamba günleri Tempo TV Televizyonunda yayınlanan "SILADAN YANKILAR" programı geçtiğimiz günlerde İlçemizi gezerek Kandıra'yı tanıttı.

11 Mayıs 2009 Saat: 21:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.786 kez okunmuştur

Tempo Tv Kandıra'da
Tempo Tv Kandıra'da

Çarşamba günleri Tempo TV Televizyonunda yayınlanan “ SILADAN YANKILAR” programı geçtiğimiz günlerde İlçemizi gezerek Kandıra’yı tanıttı.

 

ÜNAL CANKURT                

İlçemize gelen Tempo TV ekibi Kandıra Halk Eğitim merkezinde Kandıra Beziyle yapılan işlemeleri, Çarşamba pazarında köylümüzün kendi elleriyle yetiştirip tazecik pazara getirip sattığı ürünler, tarihi mekanlarından Orhan camii, Eşi benzeri bulunmayan Kandıra taşı ve İlçemizi Tempo TV de en güzel şekilde tanıttılar.

 

Meşhur Kandıra Taşı

Kandıranın yöresel özelliklerini tanıtan programın yapımcı yönetmeni Ali Osman SARI ekibi Kaymakamlığımızın destekleri ile İlçemiz Halk Eğitimi Merkezinde sergilenen meşhur Kandıra Bezi ve Kandıra Bezinin yapılışı ile ilgili Usta Öğretici ve öğrenciler ile röportaj yaptılar. Ardından İlçemiz Akçaova Köyüne geçen Tempo TV ekibi; “Meşhur Kandıra Taşı”’nı tanıtmak için Akçaova taşı hakkında taş işleyicilerden bilgi alarak, köylü vatandaşlarla sohbet ettiler.

İpsiz Recep’in yaşadığı yer                

İlçe merkezindeki tarihi mekanlarından Orhan Camisi, Tarihi Yeşil Hamamda çekimlerini sürdüren Tempo TV ekibi İlçemiz Karadeniz harikası sahillerimizi gezerek özellikle,Kurtuluş Savaşı döneminde balıkçı tekneleriyle Kuvay-ı Milliye’ye asker ve silah taşımış bir halk kahramanı olan“ İpsiz Recep”’in yaşadığı bölgelerden Babalı ve Dikili Köyünde çekimlerini sürdürdüler.

 

Köylü pazarı              

İlçemizi çok beğenen “ SILADAN YANKILAR” ekibi İlçemiz Köylü pazarında çekimlerine devam ederek İlçemizin yöresel değerlerini ekrana taşıdılar. Köylerinde kendi imkanlarıyla ürettikleri tazecik ürünleri her Çarşamba halk sunmak köylülerimizde kendilerini en güzel şekilde dile getirerek, İlçemizi tanıttılar. 04.Mart 2009 Çarşamba günü saat:19.30’da sergilenen programda Kandıra’nın yöresel özellikleri tanıtıldı.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑