Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Taşan dere sel felaketine neden oldu

Kandıra Sinanlı Bilallı Muhtarlığı’na bağlı Hacılar ve Tatarlar mahallerinin arasında bulunan dere, önceki gün yağan sağanak yağmurun ardından taştı. Sel felaketinde 6 bin dönüm arazi ve iki ailenin evi sular altında kaldı.

20 Ağustos 2014 Saat: 14:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.237 kez okunmuştur

Taşan dere sel felaketine neden oldu
Taşan dere sel felaketine neden oldu

Kandıra Sinanlı Bilallı Köyü’ne bağlı mahallelerden Hacılar ve Tatarlar arasındaki dere, yıllardır ıslah çalışmaları yapılmadığından dolayı her yıl taşıyor. Her yağmur yağdığında sel baskınına maruz kalan köy halkı, maddi ve manevi zarar görüyor. Yolların sele dayanamayıp sökülmesinin yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerleri sular altında kalıyor. Köy halkı yıllardır eziyet çektiği bu derenin ıslah çalışmalarının yapılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.
6 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA Sinanlı Bilallı Muhtarı Davut Başaran’ın yaptığı açıklamalara göre, sel baskınlarının nedeni Hacılar ve Tatarlar güzergâhında bulunan tüm köprülerin projesiz ve programsız yapılması. Dere ıslah edilmedikçe sel baskınlarına maruz kalacaklarını ifade eden Başaran, “Önceki gün yağan yağmurda derenin güzergâhında bulunan yaklaşık 6 bin dönüm arazi sular altında kaldı. Tarlalarda ekili olan sebzeler heba oldu. Köy sakinlerimizden Keramettin Aktaş ve Mehmet Akay’ın evi sular altında kaldı. Bu mağduriyeti her yağmur yağdığında yaşıyoruz. Dere ıslah edilmedikçe sel baskınlarına maruz kalmaya devam edeceğiz. Yetkililerden derenin bir önce ıslah edilmesini ve köprünün yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑