Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Tarım krediden çiftçilere borç yapılandırması

31 Aralık 2020 ve daha eski vadeli borcu bulunan üreticiler, 30 Eylül 2022 tarihine kadar başvurmaları halinde yapılandırmadan taksitlendirme veya defaten ödeme suretiyle yararlandırılacak.

2 Mart 2022 Saat: 03:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 784 kez okunmuştur

Tarım krediden çiftçilere borç yapılandırması
Tarım krediden çiftçilere borç yapılandırması

Kandıra Ziraat Odası, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesi vadeli kredi borcu bulunan ortaklara defaten veya taksitlendirme suretiyle yapılandırma imkânı sağladığını açıklayarak şartları paylaştı. Borçların defaten ödenmesi halinde birikmiş temerrüt faizinin tamamının silineceğini, taksitlendirme talep edenlerin de 2017 ve daha eski vadeli kredi borçlarındaki temerrüt faizinin tamamının silineceği ve bu kapsamda hesaplanacak yeni borç tutarı koşullarını açıkladı.

TAKSİTLENDİRME KOŞULLARI
Bu kapsamda hiç peşinat ödenmeksizin 24 aya kadar, % 10 oranında peşinat ödenmesi halinde 36 aya kadar, % 20 oranında peşinat ödenmesi halinde 48 aya kadar, % 30 oranında peşinat ödenmesi halinde 60 aya kadar taksitlendirilecek. 2018-2020 vadeli kredi alacaklarının taksitlendirilmesi halinde, yapılandırma tarihindeki borç tutarı; %10 oranında peşinat ödenmesi halinde 36 aya kadar, %20 oranında peşinat ödenmesi halinde 48 aya kadar, %30 oranında peşinat ödenmesi halinde 60 aya kadar taksitlendirilen alacaklara faiz işletilmeyecek. Taksitlerin vade tarihleri arasında azami 1 yıl olacak ve taksit tutarları eşit olacak. Defaten ve taksitlendirme suretiyle yapılandırma imkânından faydalanabilmek isteyen çiftçiler, 30 Eylül 2022 tarihine kadar Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurabilir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑