Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Tarhan: Köylüye topraklarını iade edeceğiz

Tahsin Tarhan seçimler öncesinde çalışmalarını hızlandırdı. Tahsin Tarhan Kandıra’nın köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

7 Mart 2014 Saat: 13:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.553 kez okunmuştur

Tarhan: Köylüye topraklarını iade edeceğiz
Tarhan: Köylüye topraklarını iade edeceğiz

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan Kandıra’nın köylerine ziyaret gerçekleştirdi. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte temposunu arttıran Tarhan, köylünün sorunlarını dinledi. Tahsin Tarhan'a, CHP Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca, Kandıra CHP İlçe başkanı Kenan Çapraz, Meclis Üyesi adayları, CHP’li eski Belediye Başkanı Mustafa ÖğrenCHP Eski İl Genel Meclis Üyesi Sevim Deren, CHP’li kadınlar ve gençler katıldı. Muhtar Hüseyin Tuncel’de toplantıda hazır bulundu.
HALK AŞ PROJESİNİ KÖYLÜYE ANLATTI İlk turunu Kandıra Bağırganlı Köyü’ne yapan Tarhan burada önemli açıklamalarda bulundu. Eco Kıraathanesinde köylülerle bir araya gelen Tarhan, “kazandığımız takdirde Belediye üzerinden HALK AŞ. Kuracağız. Halk AŞ tarafından çiftçiye fidan, tohum desteklerinde bulunulacak. Köylüler için kurulan pazarlar aracılığı ile de üretilen mamuller pazarlanacak. Elde kalan ürünler ise Büyükşehir tarafından alınarak değerlenecek. Kandıra’da işsizlik yok edilecek. Kandıra’ya tarım ile ilgili Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. İstihdam’ı artıracağız” dedi. Bağırganlı köyünde İsmail Tanrıkulu isimli çocuk Tarhan’dan, “burada ürettiğimiz fındıklar için çikolata fabrikası, oyuncak fabrikası ve çocuk parkı istiyoruz” dedi. 10 yaşındaki İsmail’in bu talepleri gülüşmelere yol açtı.
KARADENİZ’DEN FAYDALANACAK! Tahsin Tarhan Bollu Köyü’ne yaptığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi. Hüseyin Seyrek’in muhtarlık yaptığı köyde Köylüler, “biz burada daha çok balıkçılık yapıyoruz. Burada balıkçı barınağı yok” dedi. Tahsin Tarhan ise bu şikâyet üzerine, “Türkiye topraklarıyla, denizleriyle dünyanın en güzel ülkelerinden biri fakat bu güzellikler doğru kullanılmıyor. Bizim dönemimizde hangi bölgede ne üzerine üretim yapılıyorsa bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bolluk Köyü’nde eğer barınak sorunu varsa bu da giderilecek” ifadelerinde bulundu. Tahsin Tarhan’ın burada yaptığı konuşma köylüler tarafından uzun süre alkışlandı.
KÖYLÜYE BEDAVA SU! Tahsin Tarhan son köy ziyaretini ise Safalı Köyü’ne gerçekleştirdi. Tarhan burada yaptığı konuşmada Kandıra köylerinin su sorunu çektiğine dikkat çekerek, “Kandıra’da su sorunu çeken birçok köyümüz var. Büyükşehir kanını ile birlikte su artık köylüye parayla satılıyor. Yasalar el verdiği takdirde çiftçiye su en düşük fiyattan verilecek. Yasalar en düşük 1 kuruş diyorsa biz 1 kuruştan suyu vereceğiz” dedi.
KÖYLÜYE TOPRAKLARI GERİ VERİLECEK Tahsin Tarhan sözlerinin devamında, “hükümet çıkardığı 2B kanunu ile köylülerin topraklarını elinden aldı. Kandıra köylüsünün en büyük sorunu olan 2B sorunu giderilecek. İsterseniz söylediklerimi kayda alın, seçimden sonra hesabını sorun! Biz başkanlığı kazandığımız takdirde köylünün kendisine ait olan toprakları iade edeceğiz. Kandıra biz ve İsmail Sarıca döneminde şahlanacak” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan ziyaretlerde köylüler Tahsin Tarhan’a yoğun ilgi gösterdiler.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑