Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Takip oranı azalan esnafa 125 bin lira kredi imkanı

Kandıra Sınırlı Sorumlu Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin genel kuruluna katılan Marmara Bölge Birlik Başkanvekili Murat Özkarayurt, takip oranları azalan her esnafa 125 bin lira kredi imkanı sağlanacağını açıkladı

11 Şubat 2013 Saat: 22:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.268 kez okunmuştur

Takip oranı azalan esnafa 125 bin lira kredi imkanı
Takip oranı azalan esnafa 125 bin lira kredi imkanı

Kandıra Sınırlı Sorumlu Esnaf Kefalet Kooperatifi mali genel kurul toplantısı dün belediye meclis salonunda yapıldı. 568 üyesi bulunan kooperatifin genel kuruluna, 70 üye katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ilke başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Marmara Bölge Birlik Başkanvekili Murat Özkarayurt seçilirken, kâtiplikleri ise Marmara Bölge Birliği Müdürü Aziz Ereselli ve Şaban Şenol üstlendi.
KATILIM YOĞUN OLDU Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Gebze Esnaf Kefalet Başkanı Necdet İçim, Gölcük Esnaf Kefalet Başkanı Musa Mısırlıoğlu, Gölcük Esnaf Kefalet Başkanı Vekili Musa Yurduseven, Gölcük Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Emiral, Darıca Kooperatif Başkanı Kaplan Sönmezyıldız, Kocaeli Kooperatif Başkanı Faruk Demir, Ziraat Odası Başkanı Kemalettin Er, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Bakanlık Temsilcileri Emin Altun ve Yılmaz Tülegen, Nilüfer Kooperatif Başkanı Ahmet Saldız, Halk Bankası Şube Şefi Şenol Koç ve kooperatif üyeleri katıldı.
125 BİN LİRA KREDİ İMKANI Esnaf kefalet kooperatifi gelir-gider bütçelerinin okunmasıyla üyelerin oylarına sunuldu. Gündemde yer alan maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Marmara Bölge Birlik Başkanvekili Murat Özkarayurt kooperatif üyelerinin sıkıntılarına değindi. Özkarayurt, “Kooperatifin ortaklara verdiği kredi miktarının daha da artırılmasını istiyoruz. Bunun için de takip oranlarını biraz daha aşağıya çekebilmek çok önemli. Takip oranları azaldığında her esnafa 125 bin lira kredi verme imkânı sağlayacağız. Kefil olan kişilerin eşlerinin de imzası gereken kanun çıktıktan sonra kredi vermekte ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu kanunun yapılandırılması için söz aldık. En yakın zamanda bu sıkıntı çözülecektir. Hükümetimize güveniyoruz” dedi.
GÖDEK’TEN, KAYA’YA PLAKET Kandıra Sınırlı Sorumlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, “Öncelikle tüm ortaklarımıza katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum. Kooperatif olarak esnafımıza yetkilerimiz ölçüsünde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Her yıl artırarak ortaklarımıza kredi imkanı sunuyoruz. Ortaklarımıza kredilerine sadık kaldıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Gödek, ardından kooperatife olan katkılarından dolayı Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya’ya plaket verdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑