Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Sosyal medyada yeni dönem

Yalan haberi kasıtlı olarak üretme ve yayma eylemine 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren ve kamuoyunda ‘dezenformasyonla mücadele yasası’ olarak bilinen düzenlemeyle sosyal medyada yeni bir dönem başlıyor.

16 Ekim 2022 Saat: 03:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 846 kez okunmuştur

Sosyal medyada yeni dönem
Sosyal medyada yeni dönem

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece yasalaşan dezeformasyon yasası birçok yeniliği getirdi. Yasa maddesinde yer alan değişiklikler şunlar:

TEMSİLCİ ZORUNLULUĞU: Günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketleri, Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne temsilci bildirmek zorunda. Düzenlemeyle bildirilecek gerçek kişilerin Türkiye’de oturması ve Türk vatandaşı olması mecburi hale getirildi. Günlük erişimin on milyondan fazla olması halindeyse Türkiye Ofisi kurulacak.

4 SAATTE KALDIRILACAK: Düzenlemeyle, sosyal medya şirketleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca yapılacak kullanıcı haklarına ilişkin düzenlemelere uymaları zorunlu olacak. Sosyal medya şirketleri, başlık etiketleri veya öne çıkarılan içerikler aracılığıyla ortam sağlanan suçtan sorumlu tutulacak. Böylece, sosyal ağ sağlayan bu şirketler, başkasına ait yayın yoluyla işlenen suçtan sorumlu olacak. Şayet şirketler, hukuka aykırı içeriğin bildirilmesine rağmen en geç 4 saat içinde kaldırmazsa sorumlu olacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑