Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Sirmen Kandıra'nın Köylerinde AKP'ye yüklendi

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Sefa Sirmen, Kandıra M.Erikli Belen Köyü 'nde vatandaşlarla bir araya geldi, Büyükşehir yönetimini eleştirdi

11 Mayıs 2009 Saat: 22:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.021 kez okunmuştur

Sirmen Kandıra'nın Köylerinde AKP'ye yüklendi
Sirmen Kandıra'nın Köylerinde AKP'ye yüklendi

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Sefa Sirmen, Kandıra M.Erikli Belen Köyü 'nde vatandaşlarla bir araya geldi, Büyükşehir yönetimini eleştirdi


CHP Kandıra'nın Merkez Erikli Belen Köyü'ne çıkarma yaptı. Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren ile Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, il başkanı Sefa Sirmen, eski milletvekili Ömer Türkçakal, Kandıra Belediyesi eski Başkanı Kenan Evin, eski il başkanı Necat Çakır, il yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları üyeleriyle çok sayıda partili katıldı.

 

Kandıra Belen Köyü'nde start verildi
CHP'liler, Erikli Belen Köyü'nde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Merkez Kahvesi'nde köy sakinleriyle yapılan toplantıda söz alan CHP Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, kısa bir konuşma yaparak, şunları söyledi: "Yerel seçimler öncesi siyasi turlara kendi köyümüzden başladık. Seçim startını bu köyden veriyoruz. Bundan sonra her hafta Kandıra'nın köylerini dolaşacağız.

 

 

Kimse kimseye bedava hizmet yapmıyor

Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, yerel seçimlere değinerek,” 2004 yılına kadar köylerde yaşayan vatandaşlarımızın belediye ile alakası yoktu. Ama artık yaşantınızla ilgili birçok şey, Büyükşehir tarafından yapılmaktadır. Kimse kimseye bedava hizmet yapmıyor. Bu yapılan hizmetlerin parası sizlerin parası. Büyükşehir, nüfus sayısına göre devletten parayı alıyor.

 

Oy Kullanmak Çok Önemli

İl Başkanı Sefa Sirmen’de “Kandıranın doğusundan başladık, batısına kadar gideceğiz” diye başladığı konuşmasında, ”şunları kaydetti:” Türkiye ateş yangınında, iktidarın yapabileceği hiçbir şey kalmadı.”

Açıklamasında, Kocaeli’nde doğru dürüst proje yapılmadığını belirten Sirmen, “ Büyükşehir 17 milyon ytl reklama para harcıyor. Biz bu parayı çiftçimize gübre yardımı yaparak değerlendireceğiz. Köylü ahır yapamaz, köylü evlendirdiği oğluna iki odalı ev yapamazken Büyükşehir yöneticileri ikişer tane villa yapıyor. Bu seçimlerde oy kullanmak çok önemli. İlk defa bir belediye başkanlığı seçimi için oy kullanacaksınız” dedi. Toplantıda son olarak söz alan Milletvekili Erenkaya ise, CHP’nin köylünün çıkış yolu olacak tarım politikaları geliştirdiğini anlattı.

 

Çiftçi ne yapacağını şaşırdı

AKP hükümetiyle birlikte köylü, çiftçi, tarımla uğraşan her kesim zarara uğratıldı. Fındıkta da bunu yaşadık. Gübre, mazot ve ilaç fiyatlarına yapılan zamlar köylüyü perişan etti. Vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Halk borcunu ödeyemez oldu. 50 YTL'lik faturalar 120 YTL oldu. Ama biz çaresizlik içinde projeler ürettik. Şimdiyse çaresizlik almış başını gidiyor. Ama biz 29 Mart'ta Büyükşehir'i teslim alacağız.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑