Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Şenol: Kurultayın zamanı değil

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez konuşan CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, genel merkezin kurultay kararını eleştirdi ve kurultayın zamansız olduğunu savundu.

19 Ağustos 2014 Saat: 14:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.104 kez okunmuştur

Şenol: Kurultayın zamanı değil
Şenol: Kurultayın zamanı değil
10 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekledikleri çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için çok çalışan, MHP ve DP ilçe başkanlarıyla bir araya gelip seçim çalışmaları yürüten CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, alınan oy oranının beklentilerinin oldukça altında olduğunu açıkladı. Şenol, gazetemize yapmış olduğu açıklamada genel merkezin kurultay kararını da eleştirdi ve genel seçimlerden önce kurultay yapılmasını doğru bulmadığını açıkladı. ZAMANIMIZ KISITLIYDI Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun basında yeteri kadar yer alamadığını ve bu sebeple kendisini tanıtamadığını ifade eden Şenol, zamanın kısıtlı olmasından, seçim çalışmalarının Ramazan ayına denk gelmesinden ve yeterli propagandayı yapamamasından dolayı başarısız olduğunu vurguladı. Ayrıca Kandıra’da 6 binden fazla seçmenin oy kullanmamasını değerlendiren Şenol, “Adayların benimsenmediği için değil, fındık zamanı olduğu için seçmenin oy kullanmaya gitmediğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMALARI İYİYDİ HDP’nin desteklediği aday Selahattin Demirtaş’a Kandıra’dan 711 oy çıkmasını da değerlendiren Şenol, “Demirtaş, ne kadar bir bölgeye hitap etse bile seçim çalışmalarında halka seslenişi ve yaptığı açıklamalar iyiydi. Kandıra’mızda da azımsanmayacak kadar da taraftarı var. Bunların yanında yanlış oy kullanan da var. Hepsi bir araya gelince böyle bir sonuç çıktı” şeklinde konuştu. KURULTAYIN ZAMANI DEĞİLDİ CHP genel merkezin kurultay kararı almasına şaşırdığını söyleyen Şenol, “Önümüzde genel seçimler var. Parti olarak genel seçimlerin çalışmalarına başlamamız gerekirken, kurultaya gidiyoruz. Bana göre kurultayın zamanı değildi. 2-3 adayla kongreye gittiğimizde ister istemez partide gruplaşmalar olacak. Kurultayın ardından bu gruplaşmaları toparlamak için uğraşacağız. Aslında partimiz çabuk toparlanır ama kurultay olmasaydı, genel seçimlere odaklansaydık daha iyi olurdu” dedi. TÜZÜK DEĞİŞMELİ Parti tüzüğünde değişiklik yapacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Şenol, “Partimizde yapılacak olan köklü değişiklikler bugüne kadar karşılaştığımız olumsuzlukları ve eksikliklerimizi kapatmak adına doğru bir adımdır. Parti tüzüğümüzün değişmesi bizim için olumlu alacaktır” diye yorumladı. KILIÇDAROĞLU KAZANIR Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçileceğine inandığını ifade eden Şenol, kurultayın CHP ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. Partilerinin kurultayın ardından çabuk toparlanması gerektiğini söyleyen Şenol, genel seçimlerde başarılı bir süreç yaşamayı ve iktidar olarak seçimden çıkmayı temenni ettiğini ifade etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑