Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Şenol: Kandıra’ya hizmetlerin bir kısmını alabildik

CHP Kandıra İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol, bir yıllık hizmetlerini gazetemizin Kandıra temsilcisi Ünal Cankurt’la paylaştı. Meclis üyesi, ilçemize hizmetlerin bir kısmını aldıklarını bir kısmını da alamadıklarını söyledi

1 Şubat 2013 Saat: 17:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.623 kez okunmuştur

Şenol: Kandıra’ya hizmetlerin bir kısmını alabildik
Şenol: Kandıra’ya hizmetlerin bir kısmını alabildik
CHP Kandıra İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol, 2012 yılında İl Özel İdare tarafından, Vali Ercan Topaca’nın büyük desteğiyle, Kandıra’ya büyük hizmet aktardıklarını belirtti. İl Genel Meclisi Üyesi Recep Şenol, 2012 yılında Kandıra’da hayata geçirilen projeleri paylaştı. Şenol, eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, Kandıra’ya yapılan ve yapılmayan hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi; “Eğitimde hayata geçirilen projeler arasında; Akçaova, Kaymaz Araman, Çamkonak, Kefken, Safalı, Kırkarmut Şehit Ahsen Budak, Özbey, Eğercili Namık Kemal, Tasvire Hurşit Güneş, Mehmet Akif Ersoy İlkokulları’nın yanı sıra Gürgendüzü İlköğretim Okulu’nun onarımının yapılmasıyla birlikte Kandıra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne dönüştürülerek yatılı bir şekilde hizmet vermesini sağladık. Eski Sağlık Meslek Lisesi’nin onarımının yapılmasıyla burası da İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürüldü. AKÇAOVA İ.Ö.O. BİNASI Kaymakamlık Kız Öğrenci Yurdu’nun METEM’e devredilmesiyle mevcut METEM’in pansiyonu da sınıflara dönüştürüldü. Bu şekilde daha fazla öğrenciye hizmet verilmesi sağlandı. Kandıra Merkez’de yıllardan beri prefabrikte eğitim veren Akçakoca İlkokulu’nu büyük gayretlerimiz sonrasında vali beyin desteğiyle 3 kattan oluşan 24 derslik mükemmel bir okul olarak ilçemize kazandırdık. Zafer İlkokulu bahçesinde bulunan şahıs yerinin istimlak edilerek okul bahçesine dahil edilmesini sağladık. Kandıra’nın en büyük eksikliklerinden biri olan ana okulu için girişimlerde bulunduk. İl Özel İdare’ye ait şehir stadının yanında 2 parsel yeri Milli Eğitim’e ana okulu yapılması için tahsis ettik. Büyük bir kısmını hayırsever bir vatandaş üstlendi. Özbey İlkokulu’na çok amaçlı salon yapılması için ihalesi yapıldı. Önümüzdeki aylarda hizmete açılması bekleniyor. VALİ BEYDEN SÖZ ALDIK Kandıra’ya çok amaçlı kapalı spor salonu yapımı için vali beyden söz aldık. 2013 bütçesiyle ilçemize yakışır 1000 kişilik güzel bir spor salonu yapılacak. Bunların yanında Kandıra Devlet Hastanesi’ne cihaz alımına katkı sağlamak için toplam 750 bin lira İl Özel İdare’den aktarıldı. Hastanenin en büyük eksikliklerinden biri olan ambulans için sağlık il müdürlüğünden söz aldık. Tarımda Köye Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile tarımla uğraşan yaklaşık 4250 kişiye yüzde 50 İl Özel İdare destekli 210 ton (300 bin TL) fiğ tohumu, 430 bin liralık yonca tohumu, 230 bin liralık mısır tohumu dağıtıldı. Köylümüze toplam 960 bin liralık katkı sağlanmış oldu. Kandıra’nın köylerinde muhtarlık tarafından yapılan hizmetlere destek olarak 309.250 lira Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından destek sağladık.
KALICI DOKTOR İSTİYORUZ Kandıra Kefken yolu üzerinde yeni yapılan Yulaflı Köprüsü’nün bir an önce trafiğe açılması için vali beyden destek istedik. Kandıra Sarısu yolu üzerinde bulunan Kızılcapınar köprüsü sel sonrasında büyük zarar görmesiyle trafiğe kapatılmıştı. Bu köprünün yenilenmesi için vali beyden destek istedik. İlçemiz için büyük gayret sarf etsek de bunların bir kısmını Kandıra’ya sunmanın sevincini yaşarken, ilçemizin ekonomi, sağlık ve eğitim yönünden bir çok girişimimiz başarısızlıkla sonuçlandı. Kandıra Devlet Hastanesi’nde 2 yılı aşkın uzman doktor eksiğinin olması bunları defalarca vekillerimize, valimize ve sağlık il müdürlüğüne söylememize rağmen bu eksiği bir türlü gideremedik. Kocaeli’nden geçici uzman doktorlarla bu açığı kapatmaya çalışıyorlar. Kandıra’nın 70 bin nüfusu var. Kandıra’ya geçici değil kalıcı doktor istiyoruz. 4 YILLIK FAKÜLTE Kandıra’nın gelişmesi ve büyümesinde en büyük faktörlerden biri olan 4 yıllık fakültenin gelmesi için büyük gayret gösterdim. İlçemizde bir hayırseverin fakülteye yer bağışlamasına rağmen siyasetçilerden ve idarecilerden gerekli ilgiyi bulamadık. Bu konuda hayırseverin bağışlamak istediği yere tek arzum ve isteğim 4 yıllık fakültenin yapılması. Bu konuda iktidara ve tüm yetkililere büyük sorumluluk düşüyor. Fakültenin ilçemize yapılması için herkes üzerine düşeni yapmasını rica ve talep ediyorum. Akçaova bölgesinde 14 köyün arazilerinin üzerine İSKİ Su Havzası şehrinin konması nedeniyle yüzlerce vatandaşın yıllardan beri mağduriyeti sürüyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için İSKİ Genel Müdür yardımcısıyla görüşmemize rağmen çözüm bulamadık. Her ne kadar Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ‘bu sorunu çözdük’ dese de çözülen herhangi bir sorun yoktur. Bu sorunun çözülmesi için bu bölgenin su havzasından çıkartılması gerekmektedir. YASA NEDEN ÇIKTI? Son çıkan Büyükşehir yasasına gelince bu yasaya neden ihtiyaç duyulduğunu hala anlamış değilim. Çünkü köylerimiz şu anda Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alıyor. Bir alt belediyeye bağlanmasının ve köy statüsünün kaldırılıp, mahalle olmasının köylüye hiçbir faydası olmayacaktır. Çünkü mahalleye dönüşen köylerdeki köy tüzel kişiliğine ait tüm taşınır ve taşınmaz mallar Belediye’ye devredilecektir. Köylerimiz hiçbir zaman İzmit’in herhangi bir mahallesi gibi hizmet alamayacaktır. Fakat onlar gibi yönetilecektir. Mesela ev, ahır, samanlık yaparken mahalle gibi yapacaklar. Cenazesini defnetmek için belediyeden izin alacaklar.Artık köy değil mahalle olduğu için ormanlardan istediği gibi faydalanamayacak. Bu da köylümüzün zor olan hayat şartlarını biraz daha zorlaştıracak.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑