Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

SEKA’nın müze olması içimi burktu

MHP Kandıra İlçe Başkanı Özkan Ayyıldız, SEKA Kâğıt Fabrikası’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından müze haline getirilmesinin gurur verici bir girişim olmadığını savundu.

7 Kasım 2016 Saat: 11:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.934 kez okunmuştur

SEKA’nın müze olması içimi burktu
SEKA’nın müze olması içimi burktu

6 Kasım 1936’da açılarak hızla büyüyen ancak 2000’li yıllarla birlikte fabrikanın teknolojisi eskimeye başlayınca kan kaybederek kapanan SEKA Kâğıt Fabrikası, Büyükşehir Belediyesi tarafından müze haline getirilirken, MHP Kandıra İlçe Başkanı Özkan Ayyıldız bu duruma tepki gösterdi. Fabrikanın kapatılmaması için gerekenin yapılmadığını belirten Ayyıldız, “Kağıt üretememenin reklamını yapmak gurur verici değil” dedi.

SEKA, YAŞAM BİÇİMİYDİ

Ayyıldız, şöyle konuştu; “Bir SEKA emeklisi evladı ve SEKA’nın ekmeğiyle büyümüş biri olarak bugün Türkiye’nin en büyük kâğıt üreten fabrikasının artık üretmek yerine müze olarak bulunması içimi burktu. SEKA bir kâğıt fabrikasından çok öte sporu, sanatı ve birçok faaliyeti de bünyesinde bulunduran bir yaşam biçimiydi. Şimdi gelecek kuşaklara zamanında böyle kâğıt üretiyorduk diye sunmak çokta gurur verici değil. Bence zarar ediyorsa bunun nedenini bulmak ve bunu çözmek gerekirdi. Akabinde üretmeye devam eden ve şuanda var olan bir fabrikayla ilgili bir müze açılsaydı o zaman bu çalışma anlam kazanırdı. Sebebi ne olursa olsun kâğıt üretememenin reklamını yapmak bana gurur verici gelmiyor. Doğru tektir, kimse kusura bakmasın.”  

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑