Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Sefa Sirmen Kandıra köylerinde

Kandıra'da yaptığı çalışmalara vatandaşlarla özellikle Kandıra köylerine çıkarma yaptı. CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, ziyaretlerini köyden köye, kahveden kahveye koş...

11 Mayıs 2009 Saat: 20:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.583 kez okunmuştur

Sefa Sirmen Kandıra köylerinde
Sefa Sirmen Kandıra köylerinde

Kandıra'da yaptığı çalışmalara vatandaşlarla özellikle Kandıra köylerine çıkarma yaptı.  CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, ziyaretlerini  köyden köye, kahveden kahveye koşarak start verdi Sirmen'in ilk durağı Bağırganlı Köyü oldu.

 

 Sirmen’in ilk durağı Bağırganlı Köyü Taflan koyu oldu. Sirmen, Taflan Koyunda Güzelleştirme Derneği önünde toplantı yaptı. Sirmen’e  il sekreteri Rıdvan Alkan, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şen, İbrahim Aydın, Celal Yaşar, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Kandıra ilçe başkanı Muzaffer Yağız, kadın ve gençlik kolları başkanları eşlik etti. Muhtar Reşat Tunç ve Kandıralılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Günay Gülcü’nün de katıldığı toplantıda Sirmen, ülke gündemine ve Büyükşehir Belediye yönetimine yüklendi.

 

Büyükşehir başarılı olamadı

Konuşmasına ülkenin ekonomik olarak iyi durumda olmadığını, bunun hükümetin izlediği yanlış politikaların bir ürünü olduğunu, ülkede her kesimin büyük bir yakınma içinde olduğunu belirten Sirmen, “En büyük fatura halka ödettirilmektedir. Ülkede yatırımlar durma noktasına gelmiştir. İhracatta başarısız durumdayız. Dış borçlarımız, Cumhuriyet tarihinin toplamını da geçmiştir. Özelleştirme adı altında dev işletmeler elden çıkarılmıştır. Ülkede yatırımlar durmuştur. İstihdam olmayınca işsizlik azmıştır” dedi. Hükümetin işsizliğe çözüm bulmak, yatırımları çoğaltmak, üretimi artırmak, köylüyü teşviklerle kalkındırmak ve tarımdan yararlanmak yerine,  bir ayağını karlı işletmeleri elden çıkarmaya, bir ayağını da zam yapmaya dayadığını vurgulayan Sirmen “Durumun kötü olduğunu bilen hükümet, sosyal patlamaların önüne geçmek için vatandaşlara yardım dağıtarak tepkileri azaltmaya çalışıyorlar. Fakir fukara için kısa vadede belki iyidir ama geleceksiz bir toplum yaratılıyor” dedi.

 

Tarım politikası iflas etti

Elektriğe sürekli zam yaptıklarını, şimdi ise doğalgaza zam yapıldığını söyleyen Sirmen, “Tarım politikası da iflas etmiştir. Ülkenin neresine bakarsanız bakın, halinden memnun üretici göremezsiniz. Zaten küçük köylü ise iflasın eşiğinde. Gübre ve ilaç fiyatlarından bıkan köylüler, borç batağına düşmüşlerdir. Ülkede de, Kandıra’da da durum budur” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin 4.5 yıllık sürecini de değerlendiren Sirmen, yönetimi beceriksiz, hizmetleri yetersiz, projeleri isabetsiz, Karaosmanoğlu’nun açıklamalarını ise abartılı bulduğunu bir kez daha yenileyerek, “Bir yapılan işlere bakalım, birde kıyaslama yapalım. Göz boyama olduğunu göreceksiniz. Kasalarına giren 5 milyar paraya yani 4.5 milyon dolara rağmen yapılan işlere bakın. Derince ve Orduevi önünde iki gereksiz ve önceliği olmayan, trafik sorununu çözümüne katkısı bulunmayan battı çıktı yaptılar. Sadece para batırdılar.

 

Yeni hizmet dönemi açacağız

Su ve kanalizasyon, doğalgaz ise zaten belediyenin yapması gereken görevlerdi ve bizim zamanımızda kurduğumuz sistemin devamıdır. Ekstra projeleri yoktur. Gökçedere barajını bedava Yalova’ya bağışladılar, kendileri Sapanca’dan büyük paralarla su almaya yöneldiler. Yaptıkları bazı çalışmaları büyük reklamlarla kamuoyuna sunuyorlar. Oysa bu paralarla büyük işler yapılabilirdi” dedi. Kendi dönemlerinde küçük paralarla baraj, çöp fabrikası, spor tesisleri, doğalgaz gibi ülkenin önde gelen projelerine imza atıldığını ifade eden Sirmen, “Boşa geçen son beş yılın ardından, sizlerinde desteği ile tüm Kocaeli’de, Kandıra’da yeni bir hizmet dönemi açacağız. Sahilimizi yeniden masaya yatıracağız, turizm bölgelerini, tarım alanlarını iyi değerlendireceğiz. İlimizin en çok köyüne sahip olduğu gerçeğinden, bu bölge köyleri ile özel olarak ilgileneceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kandıra hak ettiğini alamadı

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin Kandıra’da yaptığı çalışmalara da değinen Sirmen, bu bölgenin gerektiği hizmeti alamadığını söyleyerek, “Kandıra’da kültür merkezi ve terminal gibi bazı işler yapılmıştır ancak bölgenin turizm açısından incisi, tarım açısından ürün deposu olması gereken bu büyük ilçeye yeterli hizmet götürülememiştir. Oysa, büyük imkanlara rağmen yapılanları yeterli bulmak saçma olur” dedi. Sirmen, Namazgah deresinin islahı ile ilgili çalışma yapılacağını ilçe Başkanı açıklamasını yadırgadığını da vurguladı.Sirmen, Kandıra ve köylerine ilişkin projelerinin hazır olduğunu da açıkladı.

      

Baraj sorunumuz yoktur

İstanbul’un su sıkıntısını çözmek amacıyla hazırlanan projeler için harekete geçildiği, Düzce’den Melen Çay’ından getirilen suyun, Kumcağız bölgesinde Kurtyeri, Duraklı ve 8 mahallesinin bulunduğu bölgede yapılacak barajda toplanacağı yönündeki konulara da değinen  Sirmen, “Her doğru projenin yanındayım. Ancak, projeler kentin önceliklerine, ihtiyaçlarına ve çıkarlarına uygun olmalıdır. Kocaeli’nin bir baraj sorunu yoktur.  Şimdi, Kandıra’da İstanbul için yapılacak bir barajdan söz ediliyor. Yani İstanbul’un su ihtiyacı için Melen projesi kapsamında su bu alanda depolanacakmış. Burada, bana yapılan haksızlığın boyutlarını da görüyoruz. Geçmişte, Yuvacık barajının suyunu İstanbul Büyükşehir’e satacaktık.

 

Yerlerinizi satmayın

O zaman, Sayın başbakan üç profesöre rapor hazırlatıp İstanbul’un suya ihtiyacı olmadığını ileri sürüp, bunu gerekçe gösterip  bizim suyu almaktan vazgeçti. Sonra ne oldu ise, su ihtiyacı çıktı ve 1 milyar 100 milyon dolar harcayıp Melen Projesine el attılar. Melen’de toplama hattı olmadığı için Kandıra’da yeni bir baraj yapacakları söyleniyor. “Yasal olarak bu bölgelerin tüm rezervlerinin Kocaeli’ye ait olduğunu ifade eden Sirmen  “Buradan Kandıralılara bir çağrı yapmak istiyorum. Bu projeyi bilen yada takip eden uyanıklar, bire alıp ona satmak için bu bölgedeki araziler kapatılmaya çalışılıyor. Özellikle bir süredir İstanbul’dan gelenler arazileri toplamanın peşindeler. Kimse, araştırmadan arazilerini elden çıkarmaya çalışmasın” dedi. CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, yaptığı konuşmalarda, CHP’li Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren’in çalışmalarına da değinerek, kısıtlı gelirlere rağmen önemli hizmetler yaptığını ve Kandıra’da değişimlere öncülük ettiğini vurguladı. Dürüst bir başkanınız var diyen Sirmen, “Hizmetleri nedeniyle Öğren’i kutluyorum” dedi.

 

Dinç: Sezar’ın hakkı Sezar’a

Taflan Koyu kahve toplantısının iki sürpriz ismi ise Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç ile eski  milletvekili Ömer Türkçakal’dı. Sirmen’in yanına oturan Dinç ve Türkçakal, Sirmen’in açıklamalarının ardından kısaca görüşlerini ifade etti. Dinç yaptığı konuşmada, “Geçmişteki kısıtlı olanaklara rağmen Sefa Sirmen inkar edilemez hizmetler yapmıştır. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir” dedi ve Sirmen dönemini övdü. Dinç, özellikle hiçbir yere aday olmadığını da vurguladı.

    

Balıkçılar Bakanlık istedi

Bağırganlı köy merkezinde balıkçılar kahvesinde toplantı yapan Sirmen, Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İsmail Yalçın’ın ev sahipliğinde onların sorunlarını dinleyip görüşlerini aktardı. Köyde 72 tekne ve 350 balıkçı bulunduğunu ifade eden Yalçın “Sıkıntılarımız çok. İlgilenen ise yok. Geçmişte bir kalkanın fiyatı 40 elli milyondu, şimdi ise 18 milyon ama alan yok. Çünkü vatandaş almaya gücü yok. Balıkçılarımızın geleceği ise belirsiz. Balık varsa, ekmeğin var. Balığa çıkamazasan açsın. Bir balıkçılık bakanlığı kurulabilir. Sizin milletvekillerinizin bunu gündeme getirmesini istiyoruz” dedi.

 

Binlerce ailenin geçim kaynağı

Daha önce değişik yerlerde ve yakın bir zamanda Gebze’de balıkçılarla buluştuğunu ifade eden Sirmen ise, “Denizlerimizin iyi korunamadığını biliyoruz. Suyun ise gelecekte tüm dünyada ciddi sorundur. Balıkçılık ise ülkemizde iyi bir besin türü ve binlerce ailenin geçim kaynağıdır. Bu bakımdan böyle bir bakanlığın kurulması mantıklıdır. Özellikle, balıkların korunması, balıkçılığın düzenli yapılması ve balıkçıların geleceklerine ilişkin daha etkili çalışmaların yapılması için  bir çok yerde bu öneri ile karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu. Sirmen, göreve geldiklerinde tüm bölge balıkçılarıyla büyük bir toplantı yapıp, komisyonlar kuracaklarını, balıkçılığın ve balıkçıların önlerini açacak, sorunlarını bitirecek adımlar atacaklarını vurguladı. Sirmen, geçtiğimiz günlerde CHP tarafından balıkçılarla ilgili TBMM’ye sunulan yasa teklifinden de bahsetti.

 

Seni başkan görmek istiyoruz

En son olarak Pınarlı köyünde vatandaşlarla buluşan Sirmen, diğer yerlerde yaptığı açıklamalarını burada da sürdürdü. Köy muhtarı Cemal Girgin’in de hazır bulunduğu kahve toplantısında özellikle köylüleri dinlemeyi tercih eden Sirmen, göreve geldiklerinde Kandıra ve köylerine hizmet bakımından öncelikli yerler arasında olacağını vurguladı. Sirmen, Kandıra’yı turizm ve tarım açısından iyi yararlanmak gerektiğini anlattı. Köylüler, her konuşmasında, Sirmen’i Büyükşehir’in başında görmek istediklerini vurgulamaları, Sirmen’i oldukça keyiflendirdi. Köylülerin isteği üzerine meydanda



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑