Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

SEDAŞ’tan Kandıra’ya yatırım

SEDAŞ yaz sezonuna girerken tamamladığı ihaleler sonrası 2012 yatırım programına hız veriyor. Kandıra sahil şeridinde enerji altyapısı güçlendiriliyor.

2 Mayıs 2012 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.703 kez okunmuştur

SEDAŞ’tan Kandıra’ya yatırım
SEDAŞ’tan Kandıra’ya yatırım
Belediyelerin İmar planları üzerinde yaptıkları çalışmalar kapsamında genişletilen cadde ve sokakların yapımı sırasında, daha önce yol kenarında bulunan, ancak yol genişletme çalışması sonrasında, yolda kalan direklerin yol kenarına alınmasına ihtiyaç duyuluyor. SEDAŞ yatırım programı kapsamında, enerji ihtiyacı olan bölgelere yeni tesislerin yapımını gerçekleştirirken, İmar Planlarında ihtiyaç duyulan değişiklikler sonucu yeni açılan yollar ve çoğunlukla genişletilen cadde ve sokaklar nedeniyle, yol üzerinde kalan enerji nakil hattı direklerinin yol kenarlarına çekilmesi içinde görev alanında pek çok yerde yoğun bir çalışma sürdürüyor. SEDAŞ bu kapsamdaki en büyük çalışmayı bugünlerde Kocaeli’nin Turistik Bölgelerinden Karadeniz sahillerinde de yürütüyor.
SEDAŞ’TAN KAPASİTE ARTIŞI SEDAŞ'ın bugünlerde Kandıra sahillerindeki yoğun çalışmaları, yol üzerindeki direklerin yol kenarına alınmasını kapsarken, zorunlu olarak planlı enerji kesintisi yapılıyor. Kandıra sahillerinde nüfus yoğunluğu birden bire 4-5 kat birden artınca yaz aylarında Kandıranın Karadeniz sahilindeki beldelerde aşırı elektrik tüketimi ve şebekeye aşırı yüklenmeleri dikkate alan SEDAŞ, şebekede çekilen yükü karşılarken kapasitesi yetersiz kalan trafoları değiştirerek kapasite artışına gidiyor. SEDAŞ’TAN TURİZM BÖLGESİNE YATIRIM SEDAŞ ekipleri ile Kandırada müşterilerine kaliteli enerji sağlamak üzere yoğun bir çalışma içinde. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra sahillerinde üst yapı çalışmasını tamamlamak üzere İmar yollarını açma çalışmaları sırasında, yol üzerinde bulunan elektrik direkleri ve trafolar SEDAŞ tarafından sökülerek yerleri değiştiriliyor. SEDAŞ Kandıra sahillerinde ki yol üzerinde bulunan tüm direk ve trafoların yerlerini değiştirme çalışmalarına başladı. Kumcağız ve Kovanağzı'nda trafolara güçlendirme yapıldı. Kurtyeri Köyü Kumcağız sahilinde yol güzergahının değişmesiyle çok sayıda elektrik direği sökülerek farklı alanlara taşındı. Yaz aylarında yetersiz gelen trafolara da güçlendirme yapıldı. Cebeci'de de aynı şekilde enerji nakil hatlarında iyileştirme çalışmalarına SEDAŞ tarafından devam edilecek.
SEDAŞ SAHİL ŞERİDİNDE ENERJİ ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında yerli turistlerin rağbet ettiği ve nüfusu 300 bine ulaşan Kandıra’nın en gözde mekânlardan olan sahillerinin 1/5000’lik planlarını yaparak, eşsiz bir sahil bandına sahip bulunan, Karadeniz’in kıyısındaki Kandıra’yı hizmetleriyle geleceğe taşımayı planlarken, SEDAŞ’ta enerji altyapısına gerekli desteği veriyor ve müşterilerine kaliteli hizmet için gerekli çalışmaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’da Babalı Köyü’nde 475 hektar, Bağırganlı Köyünde 240 hektar, Cebeci Köyünde 168 hektar, Kefken’de 350 hektar, Kerpe’de 82 hektar alanda zemin etüdü ve planlama çalışmalarına başladı ve Planlama ile kat yüksekliği, yapılaşma durumu, yapı kalitesi, yapı kullanımı, mülkiyet durumu, yerleşim analizleri yapıldı. Zemin etütleri ile 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının yapılması işi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle kıyı kenar tespiti yapılan yerleşim yerleri belirlendi. Toplam 70 Km uzunluğundaki sahil şeridinde parçalı olarak 38,2 km kıyı kenarında çalışma yapıldı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑