Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Sarıca’nın bu birikim ve başarısı Kandıra’yı ihya eder

Devlet Planlama Teşkilatı eski Genel Müdürü İsmail Sarıca, CHP’den Kandıra Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı

24 Ekim 2013 Saat: 21:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.620 kez okunmuştur

Sarıca’nın bu birikim ve başarısı Kandıra’yı ihya eder
Sarıca’nın bu birikim ve başarısı Kandıra’yı ihya eder
CHP`nin yerel seçimde en iddialı olduğu ilçelerden biri olan Kandıra`da belediye başkan aday adayları eski ilçe başkanı Muzaffer Yağız ve Devlet Planlama Teşkilatı eski Genel Müdürü İsmail Sarıca bir ay önce aday adaylıklarını açıklamıştı. CHP il yönetimi Kandıra’ya atama yapacağını belirtmesiyle ilçemizde sessizlik hakim oldu. Tüm Kandıra CHP belediye başkan adayının kim olacağını merak ediyor. YAĞIZ, GÖLGEDE KALDI Eski ilçe başkanı Muzaffer Yağız, 5 dönem Kandıra CHP ilçe başkanlığı görevine seçildi. Bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla ismi CHP Kandıra belediye başkanlığında geçmeye başladı. Yağız, ilçe başkanlığından istifa ederek Kandıra CHP belediye başkan aday adayı oldu. Yağız’ın karşısına güçlü bir isim olan İsmail Sarıca’nın çıkmasıyla Yağız’ın ismi gölgede kaldı. Şimdilerde Kandıra CHP’nin adayını merakla bekliyor. Bu aday adayları içerisinden biri mi olacak yoksa başka bir isim Kandıra belediye başkanlığına mı atanacak?
KANDIRA’YI KİTAP YAPTI İsmail Sarıca, 2004 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürlüğü`nden emekli oldu. Kandıra’ya yerleşen Sarıca, Kandıra’da geçirdiği o güzel günleri kaleme alarak bir kitap hazırladı. Sarıca’nın, bu kitapla birlikte Kandıra’da ismi sıkça zikredilmeye başlandı. CHP Kandıra belediye başkan aday adaylığı için ismi geçen Sarıca, CHP ve çok sayıda Kandıralıların ısrarıyla Kandıra belediye başkan aday adayı olması istendi. Sarıca’ysa halkın bu istek ve taleplerini yerinde bularak aday adaylık başvurusunu bir ay önce resmi olarak yaptı. BAŞKANLIĞA TALİP Kocaeli ve Kandıra İsmail Sarıca’nı CHP Kandıra belediye başkan aday adayını kesin gözle baksa da CHP il teşkilatının Kandıra belediye başkan adayının açıklaması merakla bekleniyor. İsmail Sarıca, 36 sene önce CHP’den milletvekili adayı oldu fakat kazanamadı. 1987 yılında tekrar CHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu fakat bu sefer sıralamaya giremedi. İsmail Sarıca, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında Genel Müdür olarak görev yaptı. Önceki yıllarda emekli olan Sarıca, bu birikim ve başarısını Kandıra’nın kalkınması için CHP’den Kandıra belediye başkanlığına talip oldu.
İSMAİL SARICA KİMDİR? Kandıra Çerçili Köyü’nde İlkokulu, orta ve liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde ve İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji öğrenimi gördü. Lisan Okulu İngilizce Bölümünden diploma aldı. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak 1971'de göreve başladı. Bu dönemde de siyasetten hiç kopmadı. Sarıca, Devlet Planlama Teşkilatı’nda sırasıyla uzman ve daire başkanı oldu. 1994-2004 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı. Kalkınma Planları, Yıllık Programlar ve Bölgesel Planların hazırlık ve uygulamaları kapsamında tüm illerde geçici görevlerde bulundu. Diyarbakır'da DPT'nin Geçici Bölge Başkanlığını yürüttü. Bazı araştırmalar kapsamında Kocaeli'de de görevleri oldu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑