Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Sarıbay, Kandıralılarla istişare etti

CHP Kandıra İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongre öncesi partililerle istişare eden İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Yaşanan kırgınlıkları geride bırakmalıyız. Hedefimiz 2019’da yapılacak olan genel ve yerel seçimleri kazanmak olmal

20 Şubat 2016 Saat: 16:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.893 kez okunmuştur

Sarıbay, Kandıralılarla istişare etti
Sarıbay, Kandıralılarla istişare etti

CHP Kandıra İlçe Örgütü, 2 Mart’ta gerçekleşecek olan olağanüstü kongre öncesi durum değerlendirmesi yapmak üzere Mavi Köşe Kahvaltı ve Izgara Tesisleri’nde istişare toplantısı düzenledi. Programa CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, CHP Kandıra İlçe Başkanlığı’na kayyumla atanan Kenan Çapraz ve yönetimi, CHP Kandıra eski ilçe başkanı Recep Şenol, Muzaffer Yağız, Kandıra eski belediye başkanları Kenan Evin ve Mustafa Öğren, mevcut ve eski belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

ARTIK KANDIRA’YI KAYBETMEYECEĞİZ
Programın açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bugün burada 2 Mart’ta yapılacak olan kongremiz öncesi sizlerin fikirlerini almak için toplandık. Biz istiyoruz ki Kandıra kendi göbeğini kendisi kessin. Bugüne kadar bazı kırgınlıklarımız, dargınlıklarımız olabilir ama lütfen artık geriye dönmeyelim. Bizim hedefimiz 2019’da yapılacak olan genel ve yerel seçimleri kazanmak. Kandıra bizim rahatça kazanabileceğimiz bir bölge. Daha önce bunun ispatları var, belediye başkanlarımız burada. Ama ne olduysa biz son iki dönemdir Kandıra'da kaybetmeye başladık. Ama artık Kandıra'da kaybetmeyeceğiz. Kaybetmemek için de burada sizinle beraberiz. Onun için herkes fikirlerini söylesin” ifadelerini kullandı.

ŞARTLAR AĞIRLAŞIYOR
CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise programda yaptığı konuşmasında, “Ülkemizin içerisinden geçtiği şartlar gerçekten çok zor ve giderek de ağırlaşıyor. Bu yüzden hepimizin üzerindeki sorumluluk eskisinden çok daha ağır. Şu anda Kandıra’mızda bir yönetim sıkıntısı var. İnşallah en kısa zamanda çözülmesini umuyoruz. Çünkü bir an önce her birimiz tüm varlığımızla sahalarda çalışmaya başlamalıyız. İnşallah 2 Mart'ta yapılacak olan kongremizin ardından çalışmalarımıza daha sıkı bir şekilde başlarız. Bu süreçte ben elimi taşın altına koyarım, özverili bir şekilde partim için, ülkem için çalışırım diyen arkadaşlarımı şimdiden kutluyorum. Göreve gelecek arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

MUSTAFA TÜRK’ÜN İSMİNİ VERDİ
Ardından söz alan partililerden Hüseyin Okumuş ise ilçe başkanlığı için Mustafa Türk’ü işaret ederek, “2 Mart kongresiyle ilgili partili arkadaşlarımın görüşlerini aldım ve görüşmelerde Mustafa Türk’ün ismini ortaya attım. Herkes tepki gösterdi. Yok, o gelirse partiden istifa edenler olur diyen arkadaşlarımız oldu. Eğer Mustafa Türk bu göreve talip ise ki ben başaracağına yürekten inanıyorum bırakın kim istifa ederse etsin. Partimizin çıkarını düşünmek yerine şahıslar üzerinde odaklanacaksalar bırakın istifa etsinler” diye konuştu.

YİNE OLSA YİNE İSTİFA EDERDİM
CHP Kandıra eski ilçe başkanı Recep Şenol ise istifa gerekçesine değinerek, “Biz ilçe kongremizi Aralık'ta yaptık. 2 buçuk ay sonra tekrar yapıyoruz. Biz partimizi Kandıra’da yükseltmeye mi çalışacağız yoksa kongrelerle mi uğraşacağız. Partiyi kongreler partisi yapmamalıyız. Şimdi diyeceksiniz ki istifa eden sen değil misin? Evet ben istifa ettim. Ama ben kendimi düşündüğüm için değil, Kandıra örgütümüze haksızlık yapıldığı için istifa ettim. Yine olsa yine ederim. Bu saatten sonra 2019 seçimlerinde genel ve yerelde seçimleri kazanabilecek güçlü bir yönetim oluşturmamız gerekiyor. Bunun için herkesle barışık bir yönetim oluşturmalıyız. Biz bugüne kadar ne kaybettiysek bölünmeler yüzünden kaybettik. Başarılı olmak istiyorsak birlikte olmamız gerekiyor. Ben yeni seçilecek arkadaşlarımızın her zaman yanında ve destekçisi olacağım” şeklinde konuştu.

CHP, KANDIRA’DA TÜKENMEDİ
Ardından söz alan CHP Kandıra İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Eyisabuncular ise, “Kandıra'da ayrımcılık var. Kenan Evinciler, Mustafa Öğrenciler, Sevim Derenciler gibi. Bence artık partimize emeği geçen bu insanları takdirle anmamız gerekiyor. Bugün o isimleri polemik konusu olarak anmaktansa kendi alanlarında partimize hizmet eden insanlar olarak anmak gerekiyor. Yönetime herkesi kucaklayabileceğimiz bir başkan seçtiğimiz zaman, kadınların da kesinlikle yer aldığı bir yönetim oluşturduğumuzda yenilikçi ve nefis siyaseti yapmayan bir kadroyla bence Kandıra çok iyi bir yere gelecektir. Ben Kandıra’da CHP’nin tükendiğini düşünmüyorum, insanların tükendiğini, korktuğunu, hısım zihniyeti yüzünden kutuplaşma olduğunu düşünüyorum. Yeni seçilecek olan arkadaşımızın bunları göze alacak kadar gözü pek bir insan olmasını ve dava sahibi olmasını istiyorum" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI SEÇECEĞİZ
Kandıra eski belediye başkanı Mustafa Öğren ise “Kandıra’da siyaset yapmak çok zor bunu hepimiz biliyoruz. Burada siyaset yapacak arkadaşımızın çevreyi çok iyi tanıması ve particilik kültüründen geçmiş olası lazım. Bazı arkadaşlarımız kimsenin adamı olmasın diye yeni isimleri ilçe başkanlığı için öneriyorlar. Parti tüzüğünü bilmeyen daha önce hiç siyaset yapmamış isimlerin aday olmasını uygun görmüyorum. Kandıra’da gruplaşma olduğu düşünülüyorsa gruplardan da yönetime isimler dâhil edilsin. Bu süreçte bize bir görev düşerse yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

2023’DE CHP İKTİDARA GELMELİDİR
CHP Kandıra İlçe Başkanlığı için ismi önerilen Mustafa Türk ise, “Bundan 6-7 yıl önce yapılan kongrede Muzaffer Yağız ile yarıştığımız için bizim ismimiz verilmesi gayet normal. Bana göre 2 Mart’ta biz ilçe başkanı seçmeyeceğiz, 2019 seçimlerinde belediye başkan adayını seçeceğiz. Bu 3 senelik dönemi çok iyi kullanmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren biri olduğum için bana görev verilirse elimizi taşın altına koyarız. Bence 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak kim çıkmak istiyorsa 2 Mart’ta o ilçe başkanı olmalıdır. 2023 hedefimiz yeniden CHP’yi iktidara taşımak olmalıdır. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yine üniter yapıda parlementer sistemde CHP iktidarda olmalıdır. Şahsıma gösterilen teveccüh için teşekkür ederim” dedi.

YÖNETİMDE OLMAK İSTİYORUM
Kandıra'nın Ballar Köyü'nden Orhan Horoz ise söz alarak yönetimde olmak istediğini açıkladı. Horos, “Artık partimizi bir yerlere taşımak zorundayız. Ballar Köyü'nde 750-1000’e yakın seçmen var. Kaç yıldır partime oy taşıyorum. Geçmiş dönemdeki yönetici arkadaşlarımıza bakıyorum. Neden kendi köylerinden oy taşımıyorlar. Ben şimdi lafı dolandıran arkadaşlarımın yerine direk düşüncemi söyleyeceğim. Buradan seçilecek arkadaşa sesleniyorum. Ben kurulacak yönetimde görev almak istiyorum” dedi. Bunun üzerine İl Başkanı Sarıbay, “Orhan kardeşim neden yöneticilik istiyorsun adaylığını koy başkanlık için yarış" dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑