Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Sanayi esnafı kan ağlıyor

Kandıra Sanayi Sitesi sakinleri uzun zamandır çoğu günlerde Siftah bile yapmadan dükkânlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek “Kan kaybediyoruz, artık ...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.638 kez okunmuştur

Sanayi esnafı kan ağlıyor
Sanayi esnafı kan ağlıyor

Kandıra Sanayi Sitesi sakinleri uzun zamandır çoğu günlerde Siftah bile yapmadan dükkânlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek “Kan kaybediyoruz, artık ayakta duracak gücümüz kalmadı, işlerimiz çok durgun, karnımızı bile zor doyuyor” şeklinde konuştu.

 

Ekonomik kriz adeta esnafın belini büktü. Birçok esnaf siftah bile yapamadan dükkanını kapatıyor. Kandıra Sanayi sitesi esnafı kriz nedeniyle iş yapamamaktan şikayetçi.

İsmini vermekten çekinen oto-yedek parça satıcısı ve 2 çocuk babası ” Çoluk çocuk okutuyoruz ama artık gücümüz kalmadı. Hiçbir yetkili gelip de sorunumuzu dinlemedi. Eşim devlet memuru olmasına rağmen karnımızı doyuramıyoruz. Bir yandan kira bir yandan elektrik diğer yandan çocukların okul masrafları var. Boğazımızı zor doyuruyoruz bunların nasıl üstesinden geleceğimizi bilmiyoruz, çaresiziz” diye dile getiriyor. Oto elektrik tamircisi bir başka esnaf “Dokunsalar bin ah işiteceksiniz. Eşim tarımda zar zor çalışıyor. Bahçe temizliyor, temizliğe gidiyor. Bu kadar iş yapıyoruz ama baksınlar cebimize, bomboş”diye sitem etti.

 

Bizden oy istemeye gelmesinler

Esnaflardan bazıları halinden memnun olduklarını ileri sürerken dert yakınan meslektaşlarıyla da ufak bir tartışma yaşadı. Kandıra Sanayi esnafı müşterisizlikten yakınarak” Ayakta duramıyoruz, kan kaybediyoruz. Hiçbir makam sahibi buraya uğramıyor. Artık küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Kriz gırtlağımıza kadar batırdı bizi. Çözüm üretemiyoruz” dedi. 

Kandıra Sanayi Sitesi çalışanları müşterisizlikten yakınırken kendi aralarında sohbet ederek” Seçimler de yaklaşıyor, bizden oy istemeye gelmesinler. Vaatler veriyorlar fakat koltuğa oturduktan sonra hiçbir şey söylememiş gibi makamında oturuyorlar. Bir sokağa çıksınlar, görsünler küçük esnafın halini. Artık kime güveneceğimizi bilmiyoruz, çünkü hep aldatılıyoruz.” diye dert yandı.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑