Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Roman mahallelerine temizlik tesisi

Kandıra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayan

23 Nisan 2012 Saat: 20:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.133 kez okunmuştur

Roman mahallelerine temizlik tesisi
Roman mahallelerine temizlik tesisi
Açılış törenine İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, İl Genel Meclis Üyesi Haluk Şen, İsmail Akalın ve Recep Şenol Roman dernekleri federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Hamza Erkal, bu projenin gerçekleştirilmesi için uzun süredir çaba sarf edildiğini, Sosyal Yardımlar genel müdürlüğü tarafından uygun görülen ve desteklenen projenin, tesisleri kurmak üzere yer temin edilemediğinden iptal edilme aşamasına gelindiğini ancak yoğun gayretler neticesinde yer temin edilerek nihayet projenin uygulandığını ifade etti.
Hem Akçakayran hem de Tekkeli mevkiinde yapılan açılış töreninde, açılış kurdelesini Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal ve Roman dernekleri federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar beraber keserken tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundular. Vatandaşın ilgisinin yoğun olduğu açılış töreninde çocuklara balon ve şeker dağıtıldı. Roman dernekleri federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar projenin faaliyete geçirilmesi aşamasında emeği geçen tüm vakıf personeline teşekkür ederken, tesisleri gezen roman vatandaşlar ise kurulan tesislerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Projeye sonradan dahil edilen ek konteynır ise roman derneğinin faaliyetlerini aktif olarak yürütebilmesi için Kandıra Roman Derneği Başkanı İhsan Okatan’ a teslim edildi.
Akçakayran ve Tekkeli mevkiinde kurulan tesislerde bayan ve erkeklere ayrı olmak üzere konteynırdan WC ve güneş ısıtma sistemli duş kabinleri, çamaşırhane ve etüt sınıfları bulunuyor. Vatandaşların WC - banyo ve çamaşırhanelerde kullanacakları sabun, sıvı el sabunu, şampuan, lif, çamaşır makineleri için gerekli her türlü deterjan projenin kapsamına dahil. Çamaşırhanelerde ise ikişer adet 10 ar kiloluk sanayi tipi çamaşır makineleri mevcut. Etüt sınıflarında ise öğrencilere ders çalışma ortamı sağlanarak başarının arttırılması ve roman vatandaşlara diğer kurumlar tarafından eğitim ve kurslar verilmesi amaçlanıyor. Etüt sınıflarında yazı tahtası, masa ve sandalyeler mevcut. Tesislerin etkin ve sistemli bir biçimde işlemesi için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından bu tesislerde çalıştırılmak üzere ikişer adet görevli yerleştirildi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑