Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni deprem haritası!

Türkiye'nin deprem tehlike haritası 22 yıl sonra yenilendi. Yeni harita Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni haritaya göre toplam 52 il merkezinin deprem tehlike değeri değişti.

20 Mart 2018 Saat: 00:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.963 kez okunmuştur

Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni deprem haritası!
Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni deprem haritası!

"Artık elimizde parsel parsel riski değerlendireceğimiz bir haritamız var" Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın bahsettiği o harita artık resmen devrede. Türkiye'nin Deprem Tehlike Haritası 22 yıl sonra yenilendi. Ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eski haritalarda olduğu gibi artık deprem derecesi kavramı kullanılmayacak. Bunun yerine ivme değeri kullanılıyor. Yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın da bir deprem anında minimum koşullarda beklenebilecek en büyük yer ivmesi değerlerini verdiği belirtiyor. Yani bu haritanın bir risk haritası olmadığı vurgulanıyor. Risk haritası olması için ''Bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir' 'mesajı veriliyor.

Buna göre yeni haritada sarı yerler düşük tehlikeli, kırmızı yerler ise yüksek tehlikeli yer ivmesini gösteriyor. Yeni haritaya göre toplam 52 il merkezinin deprem tehlike değeri değişti. 46 il merkezinin deprem tehlikesi azaldı, 6'sının ise yükseldi.

Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni deprem haritası! ile ilgili görsel sonucu

RİSK YÜZDE 25 ARTTI

Güncellenen yeni deprem haritasını değerlendiren Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan'a göre, risk yüzde 25 arttı.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, beklenen İstanbul depremi öncesi yeni deprem tehlike haritalarında Türkiye'nin bazı yerlerinde deprem tehlikesinin eskiye göre yüzde 25 arttığını belirtti. Eyidoğan, artışı deprem kaynak zonlarının yeniden gözden geçirilmesine ve arazideki diri fay artışlarına bağlarken, güncellemelerin bir an önce onaylanması gerektiğini ifade etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑