Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

RES projesi meclisten geçti

Kandıra Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumunda rüzgarla elde edilecek enerji için yapılacak olan RES projesi meclisten geçerken, merakla beklenen norm kadro ise incelenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

6 Mayıs 2014 Saat: 15:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.518 kez okunmuştur

RES projesi meclisten geçti
RES projesi meclisten geçti
Kandıra Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumu nisan ayının müzakere tutanağının onaylanması ile başladı. Müzakere tutanağı oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Birinci gündem maddesinde Kandıra Belediyesi’nin norm kadrosu görüşüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Ünal Köken, yerel seçimlerin ardından köylerin de Kandıra Belediyesi'ne dahil edilmesinden dolayı hizmet alanının 50 bin nüfusun üzerine çıktığını ve bu nedenle devletin belirlemiş olduğu kanunla yeni bir yapılandırmaya gideceklerini ifade etti.
NORM KADRO İNCELENECEK Köken, “Hizmetin hem Kandıra merkezimize hem de köylerimize sistemli bir şekilde gitmesi için uygun bir şema oluşturduk. Yeni norm kadromuzu incelemek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edeceğiz" dedi. CHP'li Recep Şenol, çalışmalardan haberdar olmak istediğini belirtirken, yeni atanacak müdürlerle ilgili meclise gelmeden önce ön bilgilendirme yapılmasını talep etti. Gündem maddesi oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ İkinci gündem maddesinde ise RES projesi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan AKP’li imar komisyon üyesi İrfan Kurt, rüzgar tribünlerinin iki bölgede olacağını, birinin Eğercili, Hacılar, Güvenler kısmındaki tepede ikincisinin ise Bollu, Antaplı ve Hacımazlı köylerinin kesiştiği Dudutepe denilen bölgede yapılacağını ifade etti. Rüzgar tribünlerinin çevreye sıfır zararı olduğunu kaydeden Kurt, bu tribünlerde enerjinin sadece rüzgarla elde edildiğini ve 35 bin nüfuslu bir yerin elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu kaydetti. Ayrıca projenin oluşumu esnasında ve kurulumunun ardından istihdama da önemli bir katkısı olacağını vurguladı. Başkan Köken bu projenin Kandıra’nın hayrına olacağını ifade ederek bu tür yatırımların önünün açılması gerektiğinin altını çizdi. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.
HAKEM HEYETİ SEÇİLDİ Üçüncü gündem maddesi plan ve bütçe komisyonunun gelir tarifesi oy birliğiyle kabul edilirken, dördüncü gündem maddesi olan tüketici sorunları hakem heyeti için açık oylama yapıldı. Oylamada asil üye Orhan Can, yedek üye ise Erdal Çetin’in olması oy birliğiyle kabul edildi. Beşinci gündem maddesi 2013 yılı kesin hesabı plan ve bütçe komisyonuna oy birliğiyle havale edilirken, altıncı gündem maddesi başkan yardımcısı huzur hakkının tespiti plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Ardından meclise sunulan ek önerge olan sosyal denge tazminatı ile ilgili başkana imza yetkisi verme önergesi oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
KÖYLÜYE CEZA KESİLMESİN Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi. Burada söz alan MHP'li Orhan Ünsal, "Bugünlerde Akçaova bölgesindeki köylerde hayvanların köy içine atılmasından dolayı bir sıkıntısı var. Konuyla ilgili belediyeye bazı şikâyetler geliyor. Köylerimizde 3-5 hayvan ile geçimini sağlamaya çalışan çok fazla köylü vatandaşımız var. Bu köylü vatandaşlara ceza yazılırsa mağdur olurlar. Bununla ilgili encümenin ve belediyenin dikkatli davranmasını rica ediyorum. Köyde yaşayan vatandaşların mağdur olması hepimizi üzer” diye konuştu. Başkan Köken, konuyla ilgili not aldı ve ilgileneceğini söyledi.
MERKEZDE OTOPARK SIKINTISI Yine MHP'li Zekeriya Bayraktar ise Kandıra merkezde yaşanan otopark sorununa dikkat çekti ve merkezde yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Köken, bu çalışmaların yavaş yavaş uygulamaya gireceğini ve cadde yollarını trafik çizgisiyle tek gidiş tek dönüş olarak ikiye ayıracağını söyledi. Ayrıca kent meydanı ile yapılacak olan otopark ile bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.
MECLİS ÜYELERİNE ROZET Gündem maddelerinin çeşitli komisyonlara havale edilmesinden dolayı meclisin 9 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da yeniden toplanmasına karar verildi. Başkan Köken, mayıs ayı oturumunun uyumlu bir şekilde geçmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür ederken, birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu. Ardından Başkan Köken meclis üyelerine rozetlerini taktı ve makamında çay ikram etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑