Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

OSB Kandıra'yı ayağa kaldıracak

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, KOBİ'ler için kurulması planlanan OSB'nin tarıma da dönük olacağını kaydederek, "Bu proje Kandıra'yı ayağa kaldır...

11 Mayıs 2009 Saat: 20:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.309 kez okunmuştur

OSB Kandıra'yı ayağa kaldıracak
OSB Kandıra'yı ayağa kaldıracak

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, KOBİ'ler için kurulması planlanan OSB'nin tarıma da dönük olacağını kaydederek, “Bu proje Kandıra'yı ayağa kaldırır” dedi

 

 

KANDIRA Belediye Başkanı Cengiz Kan, MARSİAD'ın KOBİ'lere yönelik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması girişimlerine sıcak baktığını belirtti. Böyle bir çalışmayı sonuna kadar destekleyeceklerini kaydeden Kan, “Bizim zaten böyle bir projemiz vardı. İlçemize böyle bir yapılanmanın gelmesini istiyoruz. Bu proje, tarımla iştigal edenleri de rahatlatacak. Bu insanlar ürünlerini kısa zamanda pazarlayabilecek” diye konuştu.

 

F TİPİ CEZA EVİ BÖLGESİNDE

OSB'nin tarıma dayalı olacağını söyleyen Kan, “İsmi, Kandıra Gıda Sanayi OSB şeklinde olabilir” dedi. Kan, OSB'nin yerinin de İzmit ile Kandıra sınırındaki F Tipi Cezaevi bölgesinde olacağını söyleyerek, “Bu bölge her ne kadar İzmit sınırında olsa da, öncelikle Kandıra'ya hareket getirecektir. Kandıra bu proje ile ayağa kalkacaktır. Fakat OSB'yi kontrollü bir şekilde götürmek istiyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da tam destek vereceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

ZİRAAT FAKÜLTESİ KANDIRA'YA GELİYOR

Kan sözlerinin devamında, daha nitelikli bir tarımı hayata geçirmek için Ziraat Fakültesi'nin ilçelerine gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Üniversite Rektörümüz Sezer Komsuoğlu ile görüşme yaptık. Bunun yanı sıra yazışmalarımız sürüyor. Yer olarakta eski Hindi Çiftliği'ni belirledik. İlçemizin 4 yıllık bir fakülteye de kavuşacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑