Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Ormandan geriye bu görüntü kaldı

Kandıra sahillerini yıllardır yeşil örtüsüyle süsleyen çamlar Gençleştirme Projesi adı altında kesilerek ortaya bu görüntü çıkıyor.

5 Ağustos 2013 Saat: 10:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.991 kez okunmuştur

Ormandan geriye bu görüntü kaldı
Ormandan geriye bu görüntü kaldı
Orman Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Gençleştirme Projesi kapsamında yüzlerce hektar çam ağacı kesilerek yerleri temizlenerek sürülüyor. Kandıra sahillerini yeşil örtüsüyle süsleyen doğa harikası çamlar, doğa sevenleri derinden üzüyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2004 yılında başlatılan Gençleştirme Projesi, 9 yıldan beri Kandıra sahillerinde yürütülüyor. Sahil çamı olarak bilinen ve ömürlerini 25-30 yıl olduğu öne sürülen çamlar kesilerek yerlerine yenileri dikileceği belirtiliyor.
HALK ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR Kandıra sahillerinde yıllardır mavi ile yeşilin bütünleştiği bu mükemmel görüntü çamların kesilmesiyle çöle dönüştü. Kandıra sahillerinde kesimi gerçekleşen alanlar temizlenerek sürülüyor. Ekim ayı itibari ile sürülen alanlara yenilerinin dikilmesi bekleniyor. Kandıra sahillerini süsleyen bu çamların kesilmesi mükemmel doğa harikası turizm bölgesinde kötü bir görünüm oluşturuyor. Yeni çamların yetişmesi yıllar alacağından halk bu görüntüye zorda olsa alışmaya çalışıyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑