Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Ödemelerdeki sorunlar kooperatifi zora sokuyor

Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, kooperatifin zor duruma düşmemesi için, kredi taksitlerinin gününde ödenmesini istedi

11 Mayıs 2009 Saat: 21:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.734 kez okunmuştur

Ödemelerdeki sorunlar kooperatifi zora sokuyor
Ödemelerdeki sorunlar kooperatifi zora sokuyor

Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, kooperatifin zor duruma düşmemesi için, kredi taksitlerinin gününde ödenmesini istedi

 

KANDIRA Esnaf Sanatkarlar Odası Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, bir açıklama yaparak, kooperatiften kredi kullanan üyelerden taksitlerini zamanında ödemelerini istedi. Üyelerin 3 ayda bir ödemeleri gerektiğini belirten Gödek, “Üst üste 3 senet ödenmediği takdirde tüm borçlar temerrüte düşerek, borçların toplamı kooperatifimiz tarafından tahsil edilecek” dedi. Kooperatifin ortaklarının bu duruma düşmemeleri için en azından senetlerden birisini ödemeleri için uyaran Başkan Gödek, “Ödemedikleri takdir de, kendileri de kooperatif de sıkıntıya düşecektir” şeklinde konuştu.

 

BANKA TARAFINDAN

3 seneti üst üste ödemeyenin tüm borcunu ödemek zorunda kalacağını ifade eden Başkan Gödek, açıklamasında şunları söyledi: “Ekonominin sıkıştığı, piyasanın daraldığı şu günlerde ortaklarımızın kooperatifimizden ve bankalardan aldıkları kredileri geri ödemelerinde sıkıntılarının olduğu malum. Kredilerin 3 aylık taksitleri ödenmediğinde 3. senetlerin günü geldiğinde temerrüde düşüyor ve geri kalan taksitler günü gelmeden banka tarafından kooperatifimizden toplu olarak alınıyor.”

 

KOOPERATİFİMZİ ZORA SOKUYOR

Günü gelmeyen senetlerin toplu ödenmesinin esnafı daha çok zora sokacağının altını çizen Başkan Gödek, “Ortaklarımızın bundan sonraki ödemelerinde ne yapıp edip, senet sayılarını kendilerini ve kooperatifimizi zor duruma sokmayacak şekilde tutmaları kendi menfaatlerinedir. Aksi takdirde hem kendileri hem de kooperatifimizi zora sokmaktadır. Ortaklarımızdan bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyorum. Devletimizin esnafımızın sesine kulak vermesini ve bu sıkıntıya biran önce çare üretmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑