Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Nargile kömürü için ormanı katledecekler

Kandıra‘da taşlık ve çorak ara

27 Mart 2013 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.341 kez okunmuştur

Nargile kömürü için ormanı katledecekler
Nargile kömürü için ormanı katledecekler
Kandıra’da özellikle sahil kesimlerinde iki yıldan bu yana ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle çam ağaçları kesiliyor. Uzun yıllar önce dikilen ve standart ömürlerini dolduran çam ağaçlarının çürümeden kesilmesinin gerekliliği yetkiler tarafından açıklanmıştı. Fakat son on günden buyana Kandıra diken üstünde oturuyor. Bunun nedeni ise özellikle tepelik ve taşlık alanların yıllardır doğal bitki örtüsü olan ve yaz kış yeşil kalmasıyla bilinen Gökçeliklerin kesileceği iddiası. Gökçeliklerin kesileceği sadece bir iddiayla da kalmadı. Çünkü yaklaşık 20 aileden oluşan bir grup işçi ailesi, çoluk çocuk demeden Kızılcapınar Köyü mevkiinde barakadan, naylondan ev kurdu. Kesim için emir bekliyorlar.
MÜTEAHHİT KİMDEN EMİR ALDI Gökçeliklerin kesilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Fakat yüz yılda yetişebilecek doğal bitki örtüsü kimin talimatı ve hangi gerekçeyle kesilecek o henüz belli değil. Adapazarı Orman Müdürlüğü, Kocaeli Orman Müdürlüğü ve Kefken Orman şefliği durumdan haberdar değil. Yetkililerin haberi yok ama 20 aile, kim olduğu belli olmayan bir müteahhidin emriyle bölgeye gelerek yer kiralamış ve çoluk çocuk konuşlanmış durumda. Yaşanan bu olaylar, Kandıra’da sağduyu sahibi herkesi alarma geçirmiş durumda.
KATLİAMA GÖZ YUMAMAYIZ Gökçeliklerin kesilmesi hem doğal hayatın katledilmesi, hem de tepelerin erozyonla tamamen taşlanması anlamını da taşıyor. Köylülerin şikâyeti ve yardım istemesi üzerine harekete geçen Kandıra Avcılar Derneği Başkanı İsmail Açıkgöz, yaban hayatının da vazgeçilmezi olan bu alanların nargile kömürüne kurban edilmemesi için herkesi sağduyuya davet ediyor. Kesilen ağaçların yerine konulmasının mümkün olmayacağını belirten Açıkgöz, “Böyle bir katliama göz yumulmaması için elimizden geleni yapacağız. Kaymakamımıza ve Büyükşehir Belediye Bakanımıza kadar bu konuyu götürmek üzere bir heyet oluşturduk. İnanıyoruz ki büyüklerimiz bu alanların yok edilmesine evet demezler” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑