Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Namazgahın o eski güzellikleri Kandıra halkı ve çocukları tarafından dört gözle bekliyor

Kandıra Namazgah Deresi ıslah çalışmaları başladığında İlçede en büyük tepkiyi alan projelerden biri olmuştu. Tamamlandıktan sonra en çok beğenilen bir alan oldu. Sonra yine bu güzellik kayboldu.

5 Haziran 2012 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.617 kez okunmuştur

Namazgahın o eski güzellikleri Kandıra halkı ve çocukları tarafından dört gözle bekliyor
Namazgahın o eski güzellikleri Kandıra halkı ve çocukları tarafından dört gözle bekliyor

Kandıra Namazgah Deresi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından ıslah çalışmaları yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Namazgah Deresi tarafından ıslah edildikten sonra 7 tane yunus dereye bırakıldı. İşletmeciliği ise Kandıra Belediyesine devir edildi. Yaz aylarında İlçe halkının sitrest attığı bir alan oldu. Çocuklar yunuslara binerek günün keyfini çıkartırken aileler ise dere boyu yürüyerek günün yorgunluğunu atıyordu.
Önce ki yıl aşırı yağan yağış karşısında dere yataklarının dolması ve kapaklarının açılmaması sonrasında yüzlerce iş yeri ve evler sular altında kalmıştı. İşte bu olay karşısında çok sayıda vatandaş sel baskını sonrasında ekonomi zarara uğrarken bu güzellik birden ortadan kayboluverdi. Bu olay sonrasında Namazgah Deresi bir yılı aşkın kaderine terk edildi. Belediyenin dere boyu aydınlatma lambaları SEDAŞ tarafından kesildi. Namazgah geceleri adeta karanlığa büründü.
Şimdilerde Namazgah çevresi tekrar onarıldı. Dombay Deresinde ıslah çalışmaları yapıldı. Bu alanda ki köprüler genişletildi. Namazgah Deresinin kapakları yenilendi. Fakat aydınlatma lambaları hala yanmıyor. Buda akşamları halkın endişelerine neden oluyor. İlçe halkı Namazgah Deresinin o güzelliklerini görmek için gün sayıyor. Çocuklar ise tekrar yunuslarla derede tur atmayı hayal ediyor. Bakalım bu yazın Namazgah deresinin ve çevresinin güzelliklerinden çocuklar ve İlçe halkı yararlanabilecek mi ?

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑