Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Namazgah Barajı’nda temel ortaya çıkmaya başladı

Kocael

17 Ağustos 2012 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.792 kez okunmuştur

Namazgah Barajı’nda temel ortaya çıkmaya başladı
Namazgah Barajı’nda temel ortaya çıkmaya başladı
Çalışmaları yerinde inceleyen İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, inşaatın büyük bir hızla devam ettiğini ve belirledikleri program çerçevesinde 2013 yılında bölgeye içmesuyu vereceklerini söyledi.
BARAJDA İNCELEME Genel Müdür İlhan Bayram, beraberinde yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alaeddin Alkaç ile birlikte baraj alanında inceleme yaptı. Barajı inşa eden firma yetkilileri ile İSU kontrol mühendislerinin de katıldığı gezide Genel Müdür Bayram, 25 milyon m3 kapasiteli olarak inşa edilen Namazgah Barajı’nın baraj gövdesi ve temel çekirdek hendeği kazısı ve yüksek basınçlı araçlar ile yapılan beton enjeksiyon çalışmaları, tamamlanma aşamasına gelen baraj kondüvi (dip savak) ile terfi merkezinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
“BÖLGENİN 100 YILLIK İÇMESUYU İHTİYACI KARŞILANACAK” Baraj inşaatının belirledikleri program çerçevesinde sürdüğünü belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “Kandıra ve sahil bölgeleri ile köylerinin yanı sıra Derince ve İzmit ilçelerine bağlı köylerin mevcut kaynaklarının yetersiz kalmasından dolayı yaz aylarında yaşanan içmesuyu sıkıntılarını 100 yıl giderecek olan Namazgah Barajı’nda inşaat çalışmalarımız belirlediğimiz program çerçevesinde hızla devam ediyor.”dedi.
KONDÜVİ BİTMEK ÜZERE Yapılan çalışmalar ile temelin oluşmaya başladığını da anlatan Genel Müdür, şunları kaydetti, “Barajdaki suyu tahliye edecek olan 145 metre uzunluğundaki baraj kondüvi (dip savak) inşaatı tamamlanmak üzere. Barajın gövdesinin güçlendirmesi kapsamında ise yüksek basınçlı araçlar ile 30 ile 50 metre arasındaki derinliklere beton enjeksiyon çalışmaları yapılıyor. Terfi merkezinin de betonarme inşaatı devam ediyor. Ayrıca, baraj ile Dudutepe içmesuyu arıtma tesisi arasında yapılacak olan 12 km uzunluğundaki terfi hattının imalat çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 8 bin metre uzunluğunda 600 mm çapında çelik boru hattı döşendi.”
BARAJ EYLÜL 2013’TE FAALİYETTE Barajın inşaatını zamanında bitireceklerini de vurgulayan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram,”Bölgenin kaderini değiştirecek olan ve çok işlevi olacak Namazgah Barajı’nı belirlediğimiz tarih olan 2013 yılının Eylül ayında tamamlayacağız. 25 milyon m3 kapasiteli olacak baraj ile insanlarımızın yaz aylarında yaşadıkları içmesuyu sıkıntısını 100 yıl boyunca sona erdireceğiz.“diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑