Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Namazgah Barajı’nda limitin üzerinde mangan yok

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in Namazgah Barajı ile ilgili iddialarına yanıt veren İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “Namazgah Barajı’nda limitin üzerinde mangan yok. Bu şekilde gündeme gelmek istemezdik" dedi.

28 Kasım 2016 Saat: 15:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.531 kez okunmuştur

Namazgah Barajı’nda limitin üzerinde mangan yok
Namazgah Barajı’nda limitin üzerinde mangan yok

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da yaptırılan Namazgah Barajı’nda barajındaki suyun, suya manganez karışması nedeniyle içilmez duruma geldiğini ve boşaltıldığını söylemişti. Bu iddialar üzerine İSU Genel Müdürü İlhan Bayram bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Bayram, “Musluktan akan her damla su İSU güvencesi altındadır. Bizim barajımızda limitin üzerinde mangan yok. Olsa dahi bunu bertaraf edecek önlemlerimiz mevcut. Bu şekilde gündeme gelmek istemezdik. Keşke sayın vekilimiz bizden bilgi isteseydi” dedi.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRLER

Bayram açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Milletvekilimizin soru önergesi nedeniyle bu toplantıyı yapma kararı aldık. Kocaeli Türkiye’de musluk suyunun içilebildiği nadir şehirlerdendir. Zannediyorum yanlış bir bilgilendirme var. İnsanlar akıllarda soru işareti kalacak şekilde bilgilendirildi. Biz şehrimizin her tarafına verdiğimiz suyun arkasındayız. Musluktan akan her damla su İSU güvencesi altındadır. İnsanlar gönül rahatlığıyla musluklarından akan suyu içebilirler. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz.

SUYUMUZ KALİTELİDİR

Suyun kalitesini biz buradan anlık izliyoruz. Bunun dışında sudan sürekli numuneler alınıyor. Ayda 700 değişik noktadan alınan örnekler üzerinde çok derin analizler yapılıyor. Biz bunlara dayanarak diyoruz ki suyumuz kalitelidir. Bu söylentilere bakmadan suyunuzu içmeye devam edin. Kandıra’da kimseye bugüne kadar buradan içtiği sudan bir şey olmadı. Söz konusu baraj Kandıra’da bulunan bir barajdır. Bu projenin zemin araştırmalarında hızlı ve eksik yapıldığı iddia edilmiş. Yapılırken geç kaldınız deniliyordu. Şimdi de hızlı yaptınız diyorlar.

LİMİTİN ÜZERİNDE DEĞİL

Biz barajı 2 yıl içerisinde tamamladık. Ayrıca baraj ağustos ayından itibaren enerji üretmeye başlayacak. 3 senedir Kandıra’da içme suyu nedeniyle kimseye bir şey olmadı. Her barajın dibine bakarsanız 3-4 metre seviyesinde çeşitli kimyasalların fazla olduğunu görürsünüz. Manganın yüksek miktarda bulunması için bir barajın seviyesinde orada kömür madeni olması lazım ve bu barajın maden üzerine kurulması lazım. Zeminde kalan ağaç köklerinin çürümesi nedeniyle mangan bulunabilir. Ama bizim barajımızda limitin üzerinde mangan yok. Bu değerin 0,1’den düşük olması lazım.

KEŞKE BİZE SORSAYDI

Namazgah Barajı’na hidroelektrik santrali yaptık. Bunu da enerji üretmek için yaptık. Ve biz buradan elektrik üreterek kurum olarak para kazandık. Buradaki su arıtma tesisine gidip arıtıldıktan sonra vatandaşa ulaşıyor. Vatandaşa kirli su verilmesi mümkün değil. Zaten sağlık açısından bir sıkıntı olsa Sağlık Bakanlığı müdahale eder. Suyumuzda mangan miktarı fazla olsa dahi bunu bertaraf edecek önlemlerimiz mevcut. Bizim asli görevimiz kaliteli içme suyu üretmektir. Bunda da hiçbir sıkıntı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑