Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Namazgah Barajı’na İlk Su Verildi

Büyükşehir Belediyesi ile İSU işbirliğiyle yapımına başlanan ve 2013’ün temmuz ayında bitmesi planlanan Kandıra Namazgah Barajı’nın dere yatağının yönü değiştirilerek ilk su törenle verild

8 Eylül 2012 Saat: 20:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.661 kez okunmuştur

Namazgah Barajı’na İlk Su Verildi
Namazgah Barajı’na İlk Su Verildi
Büyükşehir Belediyesi ile İSU tarafından Kandıra`da yapımına devam edilen Namazgah Barajı`nda dolgu işleminin başlaması için dere yatağının yönü dün değiştirildi. Düzenlene tören öncesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerden otobüsle taşınan vatandaşlarla birlikte sağlık yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Yürüyüş, barajın hemen tünel girişinde son bulurken, yürüyüşe katılanlara belediye tarafından sandviç ile çay ikramında bulunuldu.
VEKİLLER DE KATILDI Kahvaltının tamamlanmasıyla başlayan törene; AKP`li milletvekilleri İlyas Şeker, Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Yücel Başer, AKP Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılan protokol üyeleri ilk olarak baraj için yapılan tüneli gezerek, incelemelerde bulundu.
SU SIKINTISI BİTECEK Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yönü değiştirilen dere yatağı için yanına milletvekillerini de alarak ilk kazmayı “Hayırlara vesile” olsun diyerek vurdu. Ardından baraja giren su ile suyun dere yatağı da değiştirilmiş oldu. Törende ilk sözü alan milletvekili Fikri Işık, “650 yıldır Kandıra`da yerleşim var ve 650 yıldır burada su sıkıntısı yaşanıyor. Bu barajla birlikte Kandıra`nın su sıkıntısı bitmiş olacak.
100 MİLYON YATIRIM Bu barajın tamamlanmasıyla Kandıra`ya hem içme hem de çiftçilerin kullanacakları su verilmiş olacak. Barajın bitimiyle 650 yıllık özlem de bitecek” dedi. Milletvekili İlyas Şeker ise, “Kandıra, Kocaeli`nin yükselen illerinden bir tanesi oldu. Belediyemiz bu ilçeye 100 milyonun üzerinde yatırım yaptı. Bundan önce ilçeye bu kadar yatırım yapılmamıştır. Bu dönem ise diğer ilçeler duymasın ama çok fazla yatırım yapılmış oldu” diye konuştu.
TEMMUZDA BİTECEK Susuzluğun ne olduğunu en iyi Kandıralılar`ın bildiğini söyleyen Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, “Arıtılmadan su içen tek ilçe biziz. Bugün belki de Kandıra`nın gurur günü, tarihin en önemli günlerinden bir tanesi. Bu günü hazırlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Son sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu “2013 yılının temmuz ayından barajımızı tamamlamış olacağız. Su hayat kaynağıdır, su varsa medeniyet vardır” dedi.
HAYAT VERECEĞİZ Kandıra`nın bereketini arttıracaklarını ve su sıkıntısını tamamen bitireceklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Bu baraj bizlere bereket getirecek. 50 milyon metreküpün üzerinde su boşa giderken, yazın ise burada su sıkıntısı çekiyorduk. Barajın tamamlanmasıyla bu bölgeye hayat vereceğiz, bereketini artıracağız. Halkımızın duasını almaya çalışıyoruz. Nerede sıkıntı var orada olmaya çalışıyoruz
SAHİLLER TEMİZLENECEK Kandıra`nın sahillerinin tamamı da temizlenecek ve bir gram pis suyumuz Karadeniz`e dökülmeyecek. Hepsini temizleyeceğiz. Sahiller tertemiz olacak. Turizm ayında sahillerimizi temizleyip, daha sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kandıra`nın bu hizmetlere ihtiyacı vardı. Alt yapı bitmek üzere, bittiği gibi üst yapı da tamamlanacak” diye konuşmasını noktaladı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑