Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Mülkişeyhsuvar Mahallesi’ne köy evi yapılacak

Kandıra Belediye Meclisi’nin ocak ayı oturumunda görüşülen Mülkişeyhsuvar Mahallesi’ndeki bir parselin köy evi yapılmak şartıyla belediyeye hibe edilmesi mecliste onaylandı

5 Ocak 2016 Saat: 17:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.006 kez okunmuştur

Mülkişeyhsuvar Mahallesi’ne köy evi yapılacak
Mülkişeyhsuvar Mahallesi’ne köy evi yapılacak

Kandıra Belediyesi Meclisi 2016 yılının ilk meclisinde 9 gündem maddesiyle toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan mecliste MHP ve CHP grubu Kandıra Belediyesi’ni eleştiri alan yazılı önergeyi gündeme dahil etmek istedi. Yazılı önergede “Belediyeler halka hizmet eden kamu kuruluşlarıdır. Geçmişte seçilen Belediye Başkanları makama oturunca mensubu olduğu siyasi partinin rozetini çıkartarak, tüm halkımızın başkanı olurlardı. En azından bu durumu ifade ederek, bu konuda gayret sarf ederlerdi. Siz siyaseti ön planda tutuyorsunuz. Hatta başkan yardımcılarınızdan biri sırf siyasetten sorumlu başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiş. Partililerinizin işleri belediyede hızla halledilirken sıradan referanssız gelen vatandaşların işleri savsaklanıyor. 

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ ÖNERGESİ
Seçim sonrası yapmış olduğunuz teşekkür gezilerinde Kandıra Belediyesi'ne ait plaketleri kimlere ne maksatla verdiniz? Belediye logolu plaketlerin siyasi ortamda ne işi var? Seçimlerde belediye personelini mensubu bulunduğunuz partinin görevlisi gibi çalışmaya mecbur tutmanızın izahı nedir? İmar Müdürlüğündeki haksızlıklar ne zaman sona erecek? Yandaş müteahhitlerin imar işleri toleransla, istekleri doğrultusunda çözülürken; münferit başvuran vatandaşlara zorluklar çıkartılıyor. Belediye binasının karşısındaki parkın arkasındaki alan imar planında belediye hizmet alanı gözüküyorken, bir müteahhit tarafından tapu sahiplerinden toplanması konusundaki görüşünüz nedir? Buradaki arsalar toplandıktan sonra imar değişikliği sözü mü verildi? Belediyede işi olup referanssız giden vatandaşlara, personel tarafından ilgi ve güler yüz gösterilmiyor. Oysa Büyükşehir Belediyesi’nde bu durum tam tersi. Personeli bu konuda eğitecek misiniz?” soruları yer aldı. AK Parti’li Gökalp Çobanoğlu söz alarak önergeyi gündeme dahil etmek istemediklerini, daha sonra yazılı olarak cevap vermek istediklerini ifade etti. Muhalefetin önergesinin gündeme alınması oy çokluğuyla reddedildi.  

KOMİSYONA HAVALE
Birinci gündem maddesinde 2016 yılı meclis toplantısı gün ve saatinin belirlenmesi görüşüldü. Toplantının günü ve saatinin mevcut haliyle her ayın ilk pazartesi günü saat 16.00’da yapılması oy birliğiyle kabul edildi. İkinci gündem maddesinde görüşülen meclis üyeleri huzur haklarının belirlenmesi, üçüncü gündem maddesinde görüşülen başkan yardımcısı aylık ödeneğinin belirlenmesi ve dördüncü gündem maddesinde görüşülen sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin tespit edilmesi oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 


MÜLKİŞEYHSUVAR’DA KÖY EVİ YAPILACAK
Beşinci gündem maddesinde görüşülen Kandıra Mülkişeyhsuvar Mahallesi 123 Ada 1 parselin köy evi yapılması şartı ile belediyeye hibe edilmesi oy birliğiyle meclisten geçerken, altıncı gündem maddesinde görüşülen TOKİ Konutları’yla ilgili Kandıra Orhan Mahallesi 217 Ada 251 parselde 1/1000 ölçekli nazım imar planı değişikliği oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.  Yedinci gündem maddesinde görüşülen Zabıta personeli fazla çalışma ücreti oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 

DENETİM KOMİSYONU YENİLENDİ
Sekizinci gündem maddesinde ise denetim komisyonu seçimi yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan seçimde İrfan Kurt, Şennur Kılıçarslan, Vedat Yiğitoğlu, İsmail Aysu ve Orhan Ünsal denetim komisyonu üyesi seçildi. Dokuzuncu gündem maddesinde Avdan Mahallesi Orman yolunun kiralanması görüşüldü. Plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanan rapor geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2, 3, 4 ve 7’nci gündem maddelerinin yeniden görüşülmesi için meclisin 8 Ocak 2016 saat 11.00’de yeniden toplanmasına karar verilerek oturuma ara verildi.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Ahmet Turhan 05.01.2016 22:31
Baraj yapılınca benim köylülerim nereye gidecek bu konuda çalışma var mı?......Yeni AKÇAOVA nereye kurulacak....
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑