Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Muhtarlıklar için beraberlik çağrısı

Kandıra’da muhtarlar bir araya gelerek, atalarımızın kurduğu muhtarlıkların kaldırılmaması için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Bir kısım muhtar sessiz kalırken, çok sayıda muhtar da bu yasaya tepki gösterdi

24 Ocak 2013 Saat: 21:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.579 kez okunmuştur

Muhtarlıklar için beraberlik çağrısı
Muhtarlıklar için beraberlik çağrısı
Yeni yasa ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kapsamında bulunan tüm köyler mahalle oldu. Bu şekilde köy tüzel kişilikleri sona erdi. Köy muhtarlıkları taşınır ve taşınmaz mallarını 04.01.2013 tarihinden itibaren bağlı bulunduğu belediyelere teslim etti. Bu şekilde muhtarların elinde sadece borçlar ve mühürler kaldı. Önceki gün Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şen ve İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Demir, Kandıra’daki muhtarları ziyaret ederek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
149 YILLIK MUHTARLIKLAR İlk olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz’i ziyaret eden Kocaeli Muhtarlar Derneği ve İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı burada 200 yıllık muhtarlıkların kaldırılmak istendiğini buna sessiz kalınmaması yönünde birlik ve beraberlik çağrısı yapmaları gerektiğini belirtti. Heyet, daha sonra Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horoz’u ziyaret etti. Burada Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şen, şöyle konuştu; “Muhtarlıkların kurulması için ilk adım 1808 yılında atalarımız tarafından atılmış ve 1864 yılında da muhtarlık kurulmuştu. 149 yıllık atalarımızın kurmuş olduğu muhtarlıkları şimdilerde Ak Parti hükümeti kaldırıyor.
KÖYLÜ SIKINTI YAŞAYACAK Köy muhtarlıklarının kalkmasıyla köy halkının ne kadar sıkıntı yaşayacağını hala millet farkında değil. Artık Kocaeli’nin tüm köyleri mahalle oldu. 149 yıldan bugüne kadar halkla devlet arasında köprü olan muhtarlıklar şimdilerde kaldırılmak isteniyor. Köylü vatandaş sorununu derdini muhtara anlatır, muhtarda bunu yetkili kurumlara taşıyarak vatandaşın sorunlarına çözüm arardı. Şimdilerde tüm köylerin mahalle olmasıyla vatandaş derdini ilçe belediyelerine anlatmak zorunda kalacak. Tabi ki belediye başkanına ulaşabilirse.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑