Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Muhtarlar, Sungurlu Barajı için itiraz etti!

Kandıra’nın Akçaova ve Teksen köylerinin muhtarları, bölgelerinde kurulması planlanan Sungurlu Barajı ile ilgili ÇED raporunun internetten yayınlanmasına tepki gösterdi. Muhtarlar, süresin bitimine bir gün kala itirazlarını Kocaeli Valil

4 Mart 2016 Saat: 07:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.145 kez okunmuştur

Muhtarlar, Sungurlu Barajı için itiraz etti!
Muhtarlar, Sungurlu Barajı için itiraz etti!

Akçaova Köyü Muhtarı Remzi Yüce ve Teksen Köyü Muhtarı Ziyaatin Soykan, Sungurlu’da yapılmak istenen barajla köylerinin sular altında kalacağını söyledi. Muhtarlar Soykan ve Yüce, barajı kurulacağı belirtilen alanda yaşayan ve tarımla hayatlarını idame ettirmeye çalışan insanların yurdundan edileceğini belirttiler.

500 EVİ ETKİLEYECEK

Sungurlu’daki baraj projesi 2040 yılında İstanbul’un su ihtiyacının karşılanması amacı ile yapılıyor. Ancak projenin yapımı 2015 yılına çekildi. Yaklaşık 500 aileyi evlerinden edecek olan proje nedeniyle tarım alanları sular altında kalacak.

“İNTERNETTEN ÖĞRENDİK”

Barajın etkileyeceği köylerin muhtarlarından Remzi Yüce ve Ziyaattin Soykan, valiliğe verdikleri dilekçede, “Sungurlu Barajı HES, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Tesisi’nin kurulması, işletilmesi ve planlanmasına yönelik proje kapsamında “ÇED nihai raporunun yayınlandığını internetten öğrendiklerini ifade ettiler.

“DOĞUDA SAVAŞ VAR BATI DAKÖY BOŞALTMA”

Akçova Köyü sakinlerinden Kamil Ünal da yapılmak istenen baraj projesi ile ilgili ÇED raporunun haberleri olmadan internetten yayınlanmasına tepki gösterdi. Bu duruma büyük tepki gösteren Ünal, “Ülkenin doğusunda savaş, bir diğer ucunda ise köy boşaltma var” diye konuştu.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 3 yorum yapılmıştır
nurittin öztürk 05.03.2016 08:20
insanların doğduğu toprakları zorunlu olarak boşaltmaları çok üzücü bir durum.ALLAH kolaylık versin.Barajlarda ihtiyaç.Bu durumda zarar görecek olan kardeşlerimize devlet yardım etmeli ve vatandaşın üzüntüsü giderilmeli.Bu vatandaşlarımıza evler yapılmalı resmi kurumlarda işe girerken öncelikler verilmeli.Dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemize gelip yerleşenlere ne kadar çok kolaylıklar sağlanıyor bu kardeşlerimize çok daha büyük kolaylıklar sağlanmalı.GİOSB un kurulacağı bölgede bu vatandaşlarımıza bu kardeşlerimize bir kasaba kurulmalı.Emekliliği yakın olanlara emeklilik dahi verilmeli.
Kafkas Yusufelili 04.03.2016 21:42
Barajlar insanları etkilesede devletin ihtiyaçları için fedakarlık yapılmalı paranızı alın köyünüzün sınırları içinde başka bir yere evinizi yapın nedir derdiniz sizin?Biz Artvin Yusufelililer baraj nedeniyle 17 köyümüz sular altında kalacağı halde devlete karşı çıkmadık oda sizin gibi ovada yaşamadığımız halde 4000 metreyi bulan ulu dağların arasında yamaç arazisi olan düz alanı yok denecek kadar az bir ilçede yaşadığımız halde!.
hayrettın 04.03.2016 13:18
eee bın odalı kulluyede yalakalık yapmanın bedelını cekın alkısladınız azmı bulgur yağ makarna ladınız bedelını busekılde odersınız ıyıdır sızlere muhtarlar kızmayın ıtıraz etmeyın yoksa aba altından sopayı yersınız ona gore haaaaaaa...!
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑