Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Muhtarlar halkı afete hazırlayacak

Afet ve Acil Durum Yö

1 Temmuz 2013 Saat: 22:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.720 kez okunmuştur

Muhtarlar halkı afete hazırlayacak
Muhtarlar halkı afete hazırlayacak
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından "Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Aile Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği" başlatıldı. Bu kapsamda 2013 yılı içerisinde Türkiye genelinde bir milyon vatandaşımızın eğitilmesi hedeflenmekle birlikte Kocaeli genelinde yirmi beş bin vatandaşımızın eğitilmesi planlandı. Bu anlamda Kandıra’da Kaymakam Oktay Erdoğan başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu, 5 mahalle ve 91 köy muhtarının katılımı ile kaymakamlık toplantı salonunda söz konusu projenin gerçekleştirme ve ön hazırlık çalışmaları için bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
MUHTARLARDAN DESTEK İSTENDİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli Alper Şen tarafından proje hakkında sunum yapılarak muhtarlardan destek istenirken, Kaymakam Erdoğan da, projenin öneminden bahsederek muhtarlardan projenin başarıyla sonuçlanabilmesi için gereken gayret ve hassasiyetin gösterilmesini istedi.
BİR SAATLİK EĞİTİM Toplantıda proje hakkında bilgi sahibi olan köy ve mahalle muhtarları vasıtasıyla her mahalleden en az 50 kişilik gruba “hayat kurtaracak olan bir saatlik” eğitim verilerek, önümüzdeki yıllar içerisinde gerçekleştirilecek ikinci ve üçüncü düzey eğitimlerde farkındalık eğitimine katılan grupların bilgi ve beceri yönünden gelişimi sağlanacak. Bu şekilde somut çıktı olarak yerel afet gönüllülerinin yetiştirilmesi sağlanacak.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑