Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Muhalefetin önerilerine Başkan Kan’dan red

Kandıra belediye meclisi Aralık ayı oturumu tek gündem maddesi olan 2014 yılı gelir tarifesinin bütçe komisyonuna havale edilmesinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Gündem dışı konular ise yine meclise damgasını vurdu.

3 Aralık 2013 Saat: 13:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.568 kez okunmuştur

Muhalefetin önerilerine Başkan Kan’dan red
Muhalefetin önerilerine Başkan Kan’dan red
Kandıra belediye meclisi, Aralık ayı oturumunu önceki gün gerçekleştirdi. Tek gündem maddesi olan Kandıra Belediyesi’nin 2014 yılı gelir tarifesi oy birliğiyle bütçe komisyonuna havale edildi. Bütçe komisyonunun çalışmalarının ardından tekrar meclise gelecek olan gelir tarifesi 23 Aralık 2013 tarihinde meclise sunulacak. Gündem dışında DP’li meclis üyesi Salih Akyıldız ve CHP belediye meclis üyesi Mehmet Tımaç’ın önergelerine Cengiz Kan’dan red geldi.
YERİ VE ZAMANI DEĞİL DP’li meclis üyesi Salih Akyıldız, Cengiz Kan’ın Kasım ayı oturumunda açıkladığı ilan ve reklam vergilerinin mahkeme tarafından reddedildiği konusunu gündeme taşıdı ve raporun açıklanmasını istedi. Kan ise “Raporu siz okuduğunuza göre isteyen herkes açıp okuyabilir. Bunun yeri ve zamanı değildir” dedi.
HAKKINDAN FAZLA VERGİ ALMAK DOĞRU MU? Akyıldız, ileri ki günlerde Cengiz Kan’ın ilan ve reklam vergileri ile ilgili Kocaeli 2. Vergi Mahkemesi’nin vermiş olduğu karardaki çarpıklığı kamuoyuna açıklayacağını belirtti. Akyıldız; “Biz esnafımızın menfaatini düşünerek meclisin yetkisini bu yönde kullandık. Başkan Kan da bir marifet yapmışçasına “ben haklı çıktım” diyerek gazetelere açıklamalar yaptı. Esnaftan hakkından fazla vergi almak haklılıksa doğru Cengiz Kan haklı” dedi.
YARDIM FONUNA RED Ardından CHP’li meclis üyesi Mehmet Tımaç meclise bir önerge sundu. Tımaç; “Avrupa Birliği’nin vermiş olduğu fonlar, yardımlar var. Gerek turizmde gerek tarımda gerekse belediyelerin alt yapısı anlamında. Bununla ilgili bir çalışma yapıp komisyon kurarak konunun takipçisi olabiliriz yada belediye ukdesinde böyle bir çalışma var mı” dedi. Cengiz Kan ise; “Avrupa fonlarını biliyorsunuz, çok uzun süreli bir çalışma. Yerel seçimlere aylar kala bu çalışmanın gündeme alınması uygun değildir. Seçim sonrası yeni yönetim bu konuda çalışma yapabilir” diyerek teklifi reddetti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑