Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Minibüsçülerin Gürkan Tur’a tepkisi büyüyor

SS 49 Nolu Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Yüksel Sağlam, Gürkan Turizm firmasının sahil bölgelerine girmesinden dolayı tepki gösterdi.

19 Haziran 2014 Saat: 17:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.285 kez okunmuştur

Minibüsçülerin Gürkan Tur’a tepkisi büyüyor
Minibüsçülerin Gürkan Tur’a tepkisi büyüyor
Yaz sezonunun girmesiyle birlikte Kerpe, Kefken ve Cebeci sahil bölgelerine servis hizmeti sağlayan SS 49 Nolu Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi, geçici izin belgesiyle Gürkan Turizm’in de sahillere girmesine büyük tepki gösteriyor. Şoförlerin ve otobüs sahiplerinin mağdur olduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Yüksel Sağlam, Gürkan Turizm’in sahil bölgelerine girmemesi için yetkili kurumlarla görüşmeler yaptığını fakat konuyu çözemediklerini belirtiyor.
KONTAK KAPATACAĞIZ Şoförlerin maddi durumlarının iyi olmadığını ifade eden Sağlam, “Bizim işimiz 10 ay boyunca çok durgun. Sadece 2 ayda hareketli oluyoruz ve para kazanabiliyoruz. Bin bir fedakârlıkla gece gündüz demeden vatandaşımıza hizmet sunuyoruz fakat durumlarımız hiç iyi değil. Sigortamızı ve aidatımızı ödeyemez duruma geldik. Evimize ekmek götüremiyoruz. Bu gidişle kontak kapatacağız” diye konuştu. GEÇİÇİ İZİN BELGESİ ALDILAR 2013 yılında vatandaşların sahillere kadar otobüslerin girmesi için dilekçe verdiğini bu nedenle UKOME tarafından Gürkan Tur firmasına sahillere giriş izni verildiğini söyleyen Sağlam, “Alınan bu kararın yanlış olduğunu ve düzeltme talebimizi UKOME’ye bildirdik fakat yaptığımız yazışmalarda konuyu çözemedik. UKOME tarafından verilen cevapta Gürkan Turizm firmasının güzergâhının sahil bölgelerine uzatma talebinde bulunduğu belirtilerek, İstanbul ilinden gelen yolcuların tek vasıta ile sahillere inmesinin sağlanması amacıyla bu iznin verildiği belirtildi” dedi. YARGIYA TAŞIMADIK Minibüsçülerin mağduriyetinin göz ardı edildiğini savunan Sağlam, “Kefken, Kerpe, Kumcağız ve Cebeci’ye Gürkan Turizm firmasının girmesi sağlanırken minibüsçülerin içinde bulunduğu durum göz ardı edildi. Üstelik yolda indirme bindirme yetkisi olmamasına rağmen ve anlaşma yolunda birçok adım bizler tarafından atılmasına rağmen sonuç alamadık. Gürkan Turizm firması hep korundu ve kollandı. Elimizdeki imkanlarımızın kısıtlı olması nedeniyle bu meseleyi şimdiye kadar yargıya taşımadık” ifadelerini kullandı. YANLIŞ DÜZELTİLSİN Kooperatif üyesi 36 minibüsçü esnafının mağdur edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Sağlam, “İndi bindi hakkı bulunmayan bir firmaya hiçbir yaptırım uygulamayan UKOME’nin birde sahillere giriş izni vermesi düşündürücü bir durumdur. Kışın bölgede hiçbir faaliyette bulunmayan sadece yazın hareketliliğin olduğu dönemde böyle bir izinle ve geçici belge ile sahillere giren bir firmanın yaptığının ne kadar etik olduğu ortada olmakla birlikte UKOME tarafından böyle bir uygulamaya izin verilmesi düşündürücü bir durumdur. Bu yanlışın düzeltilmesini ve yetkililerin mağdur esnafı göz önüne alarak karar vermesini talep ediyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑