Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Memurlar yarın yüzde 30 zamma karşı iş bırakıyor

Birleşik Kamu İş Kocaeli Başkanlığı, memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma tepki olarak yarın İzmit Sabri Yalım Parkı’nda bir araya gelerek 1 günlük iş bırakma eylemi yapacak.

11 Ocak 2023 Saat: 23:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 739 kez okunmuştur

Memurlar yarın yüzde 30 zamma karşı iş bırakıyor
Memurlar yarın yüzde 30 zamma karşı iş bırakıyor

Enflasyonla birlikte eriyen memur maaşlarının ardından ilk olarak yapılan yüzde 25’lik zamma tepki gösteren memurların zam oranı daha sonra yüzde 30’a yükseltildi. Kamu çalışanlarına yapılan yüzde 30’luk zam oranı ve aile yardım ödeneği dâhil en düşük memur maaşı 11 bin 837 TL’ye denk geldi. Yüzde 30’luk zammın ardından da tepki gösteren 7 memur sendikası konfederasyonunun bir araya geldiği Kamu Konfederasyonları Platformu, memur ve emekli maaşlarına verilen zamma karşı 12 Ocak’ta iş bırakacaklarını duyurdu.

7 MEMUR SENDİKASI İŞ BIRAKACAK

Anadolu Konfederasyonu, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu, Yurt Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu ve Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu iş bırakacak konfederasyonlar arasında.

Birleşik Kamu İş Kocaeli Başkanlığı yazılı açıklama yaparak memurlara yapılan yüzde 30 oranındaki zamma tepki gösterdi. Ek zam talebinde bulunan emekçiler, yarın 1 günlük iş bırakma eyleminde bulunacaklarını ve saat 12.30’da İzmit Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑